Skanzen – a mesék bűvöletében

2013. szeptember 28-29.


2013. szeptember 25.

Szeptember 28-án és 29-én az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programsorozat keretében megmozdul az egész ország, melyből a szentendrei Skanzen sem marad ki. Szeptember utolsó hétvégéjén INGYEN látogatható a Skanzen, és a két nap során igazán mesés programokkal várják a látogatókat.

 

Két mese elevenedik meg a Múzeumban: A hamuban sült pogácsa és A tulipános láda kulcsa. E mesék két nyomvonalat jelölnek ki a Skanzenben, melyek mentén haladva pontról pontra felfedezhető a Múzeum. Az első mesetúrát kalandvágyó látogatóknak ajánlják, hiszen a hétpróbától a nyájterelésen át a szövés-fonásig, megannyi feladat várja a vállalkozó kedvűeket. A szerelmi történetek kedvelői számára A tulipános láda kulcsa mesetúrát javasolják, ahol találós kérdéseket oldhatnak meg, ügyességi játékokban vehetnek részt, és  még a bájitalkészítést is elsajátíthatják.
Mindenki útikalauzt kap a kezébe, mellyel egy nyereményjátékban is részt vehet. Azon látogatók között, akik mindkét mesetúra állomásain jártak, öt családi belépőjegyet sorsolnak ki a Szent Márton Újbor-fesztivál- és Libator rendezvényre. Akik csak az egyik mesetúrán vesznek részt, azok se búsuljanak, közülük öten egy-egy páros belépőjegyre tehetnek szert a sorsolás során.

Maja mesél

A Meseutca egyik kedvenc mesemondója, Bumberák Maja is részt vesz az eseményen!

További részletek

Címkék: , , , , ,


Szóljon hozzá Ön is!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

Figyelem! A hozzászólások nem jelennek meg azonnal, csak moderálás után!

https://www.facebook.com/photo.php?v=607560892675966&set=p.607560892675966&type=2&theater

Berg Judit/ Polgár Judit: Alma- A sötét birodalom című könyvének “reklámfilmje”. ( I. fejezet)
Tovább»

Apablog

  • Apablog 4.0 kiemelt

    Annyira nehéz persze négy részbe belesűríteni a dolgokat, nem is teszem, csapongok befejezésül is. Most, hogy nyár van, itt az [...]

    Tovább»
    Apablog 4.0