Bátor és Nábrád

Dienes Éva írása


2014. január 14.

2013 decemberében három könyvtárban mesés ünnepséget szerveztek a „karácsonyi manók” öt jó barát és hét kiadó segítségével. A nagyváros szívében, a Sárkányos Gyerekkönyvtárban és a távoli Bátor és Nábrád településen örülhettek a kicsik a klasszikus és kortárs gyermekirodalom remekeinek.

Kinyílt a világ. Dienes Éva és egy olvasó kislány.

A program keretében együtt énekeltünk, zenéltünk a gyerekekkel: gyertyát gyújtottunk és beléptünk a Mese kapuján. Az ünnepségek után a fa alól válogathattak és nézegethették a gazdagon illusztrált képeskönyveket és az izgalmas ifjúsági regényeket. A gyűjtés keretében naptárak és tablók kerültek a falakra, és kis faülőkék is készülnek majd, hiszen az akciónak nincs vége. Több doboznyi informatikai eszköz utazik még sok-sok kilométert a kis könyvtárhasználók nagy örömére. A kiadók is kitettek magukért: 10–100 példány között ajándékoztak, így mintegy 250 könyvet osztottunk el háromfelé. Nábrádon és Bátorban idén már kikölcsönözhetik többek közt: Christine Nöstlinger: A cseregyerek, Margaret Mahy: Átváltozás, Jacqeuline Wilson: Tündérek és titkok, Alex T. Smith: Claude-sorozat, Finy Petra: Lámpalány meséi, Czigány Zoltán: Csoda és Kósza, a Mesélj nekem! sorozat, Jeney Zoltán: Rév Fülöp, Sopotnik Zoltán: Fahéjas kert, Marék Veronika: Boribon-sorozat, Berg Judit: Hisztimesék, Emma Thomson: Tündéri Lonka, és a Mi micsoda mini sorozat köteteit.
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Annának, Józsefnek, Lacinak és Sándornak, továbbá az Animus, a Manó Könyvek, a Pozsonyi Pagony, a Kolibri, az Ecovit, a Prosperó és a Tessloff Babilon kiadónak és lelkes munkatársaiknak, hogy segítettek könyvet varázsolni a karácsonyfák alá!
„…Így volt, mese volt, amit mondtam, igaz volt…”

 

Kincsvadászat

 

Címkék: , , , , , , , ,


Szóljon hozzá Ön is!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

Figyelem! A hozzászólások nem jelennek meg azonnal, csak moderálás után!

https://www.facebook.com/photo.php?v=607560892675966&set=p.607560892675966&type=2&theater

Berg Judit/ Polgár Judit: Alma- A sötét birodalom című könyvének “reklámfilmje”. ( I. fejezet)
Tovább»

Apablog

  • Apablog 4.0 kiemelt

    Annyira nehéz persze négy részbe belesűríteni a dolgokat, nem is teszem, csapongok befejezésül is. Most, hogy nyár van, itt az [...]

    Tovább»
    Apablog 4.0