Nemzetközi Könyvajándékozó Nap

A Pagony, a Kisgombos Mesebolt, a Csodaceruza és a Gyerekirodalmi Intézet is (Sándor Csilla – Wittmann Ildikó) remek ötletekkel állt elő a mai napra.

A Kisgombos levele:
Te kinek adsz ajándékot? Gyerekeknek, könyvtárnak, sulinak, ovinak? Vagy csak úgy „elhagyod” a cukrászdában, a játszótéren és lesed, hogy ki találja meg – majd boldogan elraktározod a csodálkozó mosolyt, mikor az a Valaki elolvassa a csomagra írt feliratot: AJÁNDÉK…!
Vajon hány meglepetést rejt ez a tavaszias péntek?
Nálunk, a Kisgombos Mesebolt-ban ez egy SZÍNES NAP: kedvezményeket ajándékozunk – zöldet (10%), narancsszínűt (20%), pirosat (30%). Játssz velünk, nyomozz a színek után!
Elárulom, hogy 100-nál is jóval több könyvcímet találsz, amit most kedvezményesen tudsz megvásárolni, hogy továbbajándékozhasd…
S már csak azért is érdemes bogarászni, mert három olyan könyvet is elrejtettünk a boltban, aminek KÜLÖNLEGES JELZÉSE VAN…, s ezeket a könyveket, ha megtalálod, AJÁNDÉKBA ELVIHETED!

 

Máray Mariann plakátja

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet levele:

Kedves Könyvtárosok, Pedagógusok, Érdeklődők!

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a  Magyarországon is megvalósuló Nemzetközi Könyvajándékozó Nap rendezvényét.
Február 14-én a gyermekirodalmat egy apró gesztussal fogjuk megünnepelni, amelybe szeretnénk minél több önkéntest bevonni. Célunk, hogy növeljük a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.
A Nemzetközi Könyv Ajándék Napon azt szeretnék elérni, hogy adjon minden felnőtt egy gyereknek egy könyvet február 14-én.
Arra kérjük Önöket, hogy ezen a napon:
- ajándékozzanak könyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek;
- vagy hagyjanak könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok stb.);
- vagy ajándékozzanak jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napköziotthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek;
- vagy szervezzenek könyvfelolvasást, könyvcsereberét a gyerekeknek, szavalóversenyt, ahol mindenki kaphat jutalmat, könyves flashmobot… és bármit! Szóljon ez a nap a gyerekek és a könyvek barátságáról!

Mindemellett mindenkit bátorítunk arra, hogy segítse egész évben azon nonprofit szervezetek munkáját, amelyek könyvekkel látják el a gyerekeket.

Mivel ez egy önkéntes szerveződésű ügy, ezért az Ön önkéntes segítségére is számítunk, hogy minél több gyerek és felnőtt ünnepelhesse meg a Nemzetközi Könyvajándék Napot!
Kérjük, csatlakozzanak Facebook-eseményünkhöz, és lehetőség szerint számoljanak be, hogy sikerült a kampány! Minden szöveges beszámolónak, fotónak, videófelvételnek nagyon örülünk!
Jó ötletelést és jó olvasást kívánunk!
A Magyar Gyermekirodalmi Intézet munkatársai

Mindenkit szeretettel várunk február 14-én – a Nemzetközi Könyvajándék Napon – Budapesten a Kelet Kávézóban (11. kerület, Bartók Béla út 29.)

A Kelet Kávézó és Galéria nagy örömmel csatlakozott a könyvajándék naphoz. Aki járt már ott, tudja, hogy a hely igazi oázis a könyv szerelmeseinek. Több mint 1000 gyermekkönyv és rengeteg felnőtt könyv található a polcokon, de el is vihető, ha hozunk helyette másikat. Ezen a napon is egész nap várják könyvcsereberére és persze egy jó kávéra a látogatókat.
15 órától 19 óráig ezen a helyszínen mi is meglepetéssel várjuk olvasóinkat.

 

A Pagony és a Tilos az Á felhívása

Keresd a könyvet!
A Tilos az Á Könyvek ajándékköteteket rejt el iskolák környékén
A Tilos az Á Könyvek, a Pagony nemrég alakult ifjúsági kiadója izgalmas kezdeményezéssel vesz részt a Nemzetközi Könyvajándékozó Napon február 14-én. Több, a kamaszok körében sikeres könyvet – Lídia, 16, Időfutár I-II. rész, Millennium Expressz és A kőmajmok háza – helyez el fővárosi általános iskolák, gimnáziumok környékén. A 12 év felettieknek érdemes nyitott szemmel járni reggel, iskolába menet, mert kerítéseken, lépcsőkön, a bejáratnál megtalálhatnak egy-egy szép könyvcsomagot!

Címkék: , , ,


Szóljon hozzá Ön is!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

Figyelem! A hozzászólások nem jelennek meg azonnal, csak moderálás után!

https://www.facebook.com/photo.php?v=607560892675966&set=p.607560892675966&type=2&theater

Berg Judit/ Polgár Judit: Alma- A sötét birodalom című könyvének “reklámfilmje”. ( I. fejezet)
Tovább»

Apablog

  • Apablog 4.0 kiemelt

    Annyira nehéz persze négy részbe belesűríteni a dolgokat, nem is teszem, csapongok befejezésül is. Most, hogy nyár van, itt az [...]

    Tovább»
    Apablog 4.0