szombat , 18 május 2024
Kezdőlap Tech Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak
Tech

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

25
laptop iskolásoknak
Kép forrása: Freepik

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

A teljes projekt keretében mintegy 193.702 diák kap új eszközöket, a konzorciumvezető Delta Systems Kft. a keretmegállapodás értelmében Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyébe 9.937 darab, Baranya és Somogy vármegyébe 10.001 darab notebook beszerzési feladatait nyerte el. A Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Delta Technologies Nyrt. 100%-os leányvállalata, a Delta Systems Kft. jelenleg az egyik legnagyobb informatikai rendszerintegrátor Magyarországon. A cég által vezetett konzorcium az eljárás két részajánlati körét is győztesként zárta. A részajánlatokban foglaltak szerint a Delta Systems négy vármegye 5., 6. és 9. évfolyamos diákjai részére végezheti el az összesen 19.938 darab notebook beszerzését 4,008 milliárd forint nettó összeértékben.

A diákok és tanáraik laptopokkal való ellátásáról még a koronavírus járvány idején született kormányzati döntés, hogy a távoktatáshoz és általában is a gyorsan digitalizálódó oktatáshoz fel legyenek készítve 5. osztálytól felfele az állami oktatásban résztvevők. A mostani beruházás célja, hogy a koronavírus járvány kapcsán a köznevelésben megindult dinamikus módszertani és infrastrukturális fejlődést tovább vigye, és a jelenléti oktatás keretei között valósítsa meg, ezáltal a következő időszak változó társadalmi, gazdasági kihívások közepette is versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtson a gyermekeknek és a családoknak. A digitális kompetenciák fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy a köznevelésből kilépő tanulók rendelkezzenek a munkába álláshoz, szakképzésbe, a felsőoktatásba történő becsatlakozáshoz vagy akár az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges eszközökkel és készségekkel.

Noha a laptopok nyilván nem olyan „erőgépek” lesznek, melyek alkalmasak lennének a legnagyobb erőforrásigényű játékok futtatására, a specifikációt évről évre úgy igazítják, hogy a tanuláshoz szükséges szoftvereket, videókat, interaktív online alkalmazásokat kényelmesen tudják használni a diákok, ugyanakkor hordozható, biztonságos, praktikus kialakításúak legyenek. A Delta Systems Kft. természetesen operációs rendszerrel szállítja a gépeket a megrendelő által megjelölt helyszínekre.

A Delta Systems Kft. a korábbi, hasonló pályázatokban összesen több mint 56 és félezer laptop beszerzését valósította meg, így a mostani projekttel együtt immár több mint 70 ezer diák és több ezer tanár számára biztosította az oktatáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségét és a digitális tanulási megoldásokhoz kapcsolódás lehetőségét.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Mi a közös az anyai és vezetői készségekben

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek...

Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cégét...

Gyerekszobába készített okostévét a KIVI

Megerősített külsővel és kontrollálható tartalommal érkezik a KidsTV Már elérhető az okostévéket...

10 meglepő NASA találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó. Ma már hétköznapinak számító eszközök, melyekről nem is...