szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Hány műanyag ablakkal találkozhatunk a fővárosban?
Tippek

Hány műanyag ablakkal találkozhatunk a fővárosban?

40
műanyag ablak

Természetesen ez egy olyan szám, amit nehezen lehet meghatározni, pláne, hogy már a ‘80-as években átlépte a lakosságszám a 2 millió főt. A különböző állami támogatásoknak, beruházásoknak és korszerűsítéseknek hála egyre több műanyag ablakkal találkozhatunk, de még mindig van mit javítani, változtatni.

Miért pont a műanyag a jó választás?

A legújabb épületek esetében, amelyeket éppen most húznak fel, szinte kivétel nélkül műanyag ablakokat építenek be. Ez egyáltalán nem meglepetés, ha megnézzük milyen előnyökkel jár ez az alapanyag. Ár-érték arányban a pénztárcánkat is kímélhetjük, ráadásul a műanyag ablak beszerzése és beépítése is egyszerűen megoldható például az RS Ablak szolgáltatásainak köszönhetően.

A főváros mellett az ország egész területén népszerűnek számít a nyílászárók korszerűsítése, teljes cseréje. A műanyag ablak ráadásul mind funkcionalitásában, mind megjelenésében kiemelkedőnek számít. A fa és az alumínium kialakításnak is megvan a maga előnye, de összességében nem tudnak versenybe szállni a legmodernebb megoldásokkal. Előbbi talán a legszebbnek, esztétikai szempontból a legjobbnak számít, hisz egy természetes alapanyagról beszélünk, és igazán látványos mintázatokat, formákat lehet létrehozni. Viszont folyamatos ápolásra, kezelésre van szüksége, minden kisebb sérülés meglátszik rajta, és a szigetelési paraméterei sem a legjobbak.

Az alumínium strapabíró, de esztétikailag elég unalmas, kevés olyan épület van, amihez illeszkedik stílusban. Ezzel szemben a műanyag ablakok esetében látványos mintázatok, árnyalatok közül lehet válogatni. Minden építészeti stílushoz, formához és igényhez megtalálhatjuk az ideális változatot. Nem hiába használják Budapesten is egyre több helyen a műanyag ablakokat, és ahol csak tehetik, lecserélik a régi nyílászárókat.

Mire van szükség az árajánlathoz?

A nyílászárókat nem csak akkor kell cserélni, ha már a jelenlegi meghibásodott, nem működik megfelelően. A szigetelési hatékonyság növelése érdekében is érdemes lehet átgondolni a beruházást. A folyamat első lépése az, hogy pontosan meghatározzuk az igényeinket. Milyen elvárásaink vannak egy ablakkal szemben? Új házba akarjuk vagy felújításról beszélünk? Milyen legyen az üvegezés? Hány légkamrát szeretnénk? Egyedi méretre és színre van szükség, vagy megfelel egy standard változat is? Milyen legyen a nyílása? Összesen hány darab kell majd?

A kérdések megválaszolásában segíthet egy szakember

Az ablakos céggel nem akkor kell felvenni a kapcsolatot, ha már az előbb felsorolt kérdésekre körülbelül megvannak a válaszok. A szakember maximálisan tud segíteni a teljes folyamatban. Tanácsot adhat a kiválasztásnál és az igények pontos meghatározásában. A méreteket is fel tudja venni, és az épület sajátosságaihoz a legjobb megoldást javasolja. Utána jöhet a beépítés, amit szintén rábízhatunk, hogy minden zökkenőmentesen történjen.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Megéri-e drágább alumíniumkerítést választani?

Amikor a kerítésről kell dönteni, nem csupán az esztétikus megjelenésre kell gondolni,...

Mi lehet az oka annak, ha kutyusodnak foltokban hullik a szőre?

A lakásban szerteszét hulló kutyaszőr minden gazdi számára ismerős jelenség, pláne a...

A legfontosabb kábelek és vezetékek felújításhoz

Számtalan esetben előfordult már, hogy az otthonunkban idővel ki kellett cserélni a...

Egy új márka születése

A streetwear piacon nem lehet megállni, ülni a babérjainkon, hiszen folyamatosan születnek...