péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Könyv Berg Judit: Szélvésztől kergetve – Időutazás Petőfi Sándorral a múltba
Könyv

Berg Judit: Szélvésztől kergetve – Időutazás Petőfi Sándorral a múltba

60
berg judit szélvésztől kergetve könyv
Berg Judit, a népszerű író újabb izgalmas történettel jelentkezett az „Abszolút Töri” sorozat keretében. A „Szélvésztől kergetve” című regény ezúttal Petőfi Sándor 1840-es évekbeli kalandjaiba repíti az olvasókat. A Pagony Kiadó gondozásában megjelent könyv nem csupán történelmi ismeretterjesztést nyújt, de izgalmas kalandregény is egyben.

Berg Judit korábbi műveiben már bizonyította, hogy mesterien ötvözi a történelmi hűséget a lebilincselő cselekményvezetéssel. A „Szélvésztől kergetve” is ezt a vonalat követi: a történet középpontjában Tempi Borbála, az időkapu őre áll, aki ezúttal Petőfi Sándorral és szerelmével, Júliával sodródik a múltba.

A regény során Borbála és Petőfi izgalmas kalandokba keverednek: részt vesznek egy csárdában tartott táncmulatságon, szemtanúi lesznek egy betyárbandák összecsapásának, és még Kossuth Lajossal is találkoznak. A kalandok mellett a regény betekintést enged Petőfi Sándor magánéletébe is: megismerhetjük a költő szerelmi bánatait, alkotói terveit és forradalmi elképzeléseit.

A „Szélvésztől kergetve” nem csupán szórakoztató olvasmány, de hasznos történelemleckét is ad a fiataloknak. A regényből megismerhetik a 19. századi Magyarország hangulatát, a korabeli társadalmi viszonyokat és a kiegyezés előtti forradalmi légkört. Berg Judit könnyed stílusa és magával ragadó humora révén a történelemkönyvek lapjain megelevenednek a múlt hősei, és az olvasók átélhetik a szabadságvágy és a forradalmi lelkesedés lázát.

Kiknek ajánljuk a könyvet?

  • 9-14 éves gyerekeknek és fiataloknak
  • Akik szeretik a kalandregényeket és a történelmi történeteket
  • Akiket érdekel Petőfi Sándor élete és költészete
  • Akik szeretnének jobban megismerni a 19. századi Magyarországot

A „Szélvésztől kergetve” egy izgalmas és tanulságos olvasmány, amely garantáltan leköti a fiatalok figyelmét. Szívből ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének egy fergeteges kalandon részt venni a múltban, és közben megismerkedni a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb alakjával, Petőfi Sándorral.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Pepe a diszkóban – Zenés utazás a ritmus világába

Magali Le Huche népszerű francia illusztrátor és író, aki a gyerekek világát...

Gyógypuszi – Piros könyv: Őszi és téli mesék – Bartos Erika mesés kalandja

Bartos Erika, a hazai gyermekirodalom egyik legkedveltebb szerzője, ismét meglepte olvasóit egy...

Őszi böngésző – egy varázslatos utazás a színek és történetek világába

Rotraut Susanne Berner német illusztrátor és író, aki világszerte ismert, bájos és...

Pitypang és a töklámpás – egy varázslatos őszi mese

Pásztohy Panka új meséjével, a Pitypang és a töklámpás-szal ismét elvarázsolja a...