péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Könyv Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt: Egy bájos kaland a kicsiknek Nordqvist tollából
Könyv

Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt: Egy bájos kaland a kicsiknek Nordqvist tollából

51
Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt könyv

Sven Nordqvist, a skandináv gyerekirodalom ikonikus alakja, ezúttal is elvarázsolja az olvasókat az „Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt” című meséjével. A General Press Kiadó gondozásában megjelent könyv a legkisebbeknek nyújt felejthetetlen olvasmányélményt, tele humorral, kalanddal és szívmelengető pillanatokkal.

A cica, aki felforgatta Pettson életét

A történet középpontjában Pettson, a magányos öregember és Findusz, a kíváncsi cica különleges barátsága áll. Amikor Findusz még egészen pici volt, egy doboz zöldborsóban érkezett Pettsonhoz, és azóta elválaszthatatlanok. Egy napon azonban Findusz eltűnik, és Pettson kétségbeesetten kutat barátja után. A cica felfedezésére induló kaland során izgalmas helyzetekre bukkan, és megismerkedhet a környék furcsa lakóival.

Egy könyv, ami mosolyt csal az arcokra

Nordqvist meséi nemcsak szórakoztatóak, de tanulságosak is. A gyerekek megismerkedhetnek a vidéki élet szépségeivel, a természet csodáival, és megtanulhatják az igazi barátság értékét. A humoros szöveg és a színes illusztrációk lekötik a kicsik figyelmét, és arra ösztönzik őket, hogy újra és újra elolvassák a történetet.

Kiknek ajánljuk a könyvet?

Az „Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt” tökéletes választás azoknak a 3 évesnél idősebb gyerekeknek, akik szeretik a kalandokat, a humort és a bájos állatfigurákat. A könyv remekül alkalmas esti mesefolvasásra, de önálló olvasásra is kiválóan használható. Nordqvist varázslatos világa beszippantja az olvasókat, és garantáltan mosolyt csal az arcukra.

Ismerd meg Sven Nordqvistet!

Sven Nordqvist svéd író és illusztrátor, akinek könyvei a világ minden táján elbűvölték már a gyerekeket. Humoros, kalandos történetei és ikonikus rajzai generációk óta örömet okoznak az olvasóknak. Nordqvist számos díjat nyert munkájáért, köztük a rangos Astrid Lindgren-díjat is.

Ha egy kedves és izgalmas mesét keresel gyermekednek, az „Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt” tökéletes választás lesz. Sven Nordqvist varázslatos világa garantáltan elvarázsolja az egész családot!


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Pepe a diszkóban – Zenés utazás a ritmus világába

Magali Le Huche népszerű francia illusztrátor és író, aki a gyerekek világát...

Gyógypuszi – Piros könyv: Őszi és téli mesék – Bartos Erika mesés kalandja

Bartos Erika, a hazai gyermekirodalom egyik legkedveltebb szerzője, ismét meglepte olvasóit egy...

Őszi böngésző – egy varázslatos utazás a színek és történetek világába

Rotraut Susanne Berner német illusztrátor és író, aki világszerte ismert, bájos és...

Pitypang és a töklámpás – egy varázslatos őszi mese

Pásztohy Panka új meséjével, a Pitypang és a töklámpás-szal ismét elvarázsolja a...