hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Könyv A Szeleburdi család – Bálint Ágnes örökzöld klasszikusa
Könyv

A Szeleburdi család – Bálint Ágnes örökzöld klasszikusa

29
szeleburdi család

Bálint Ágnes nevét mindenki ismeri, aki gyermekkorában olvasott magyar szerzőktől. A Szeleburdi család című regénye pedig az egyik legkedveltebb és legnagyobb hatású műve, amely generációk olvasóit szórakoztatta már. A Móra Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv egy olyan családról szól, amelyikben a hétköznapok tele vannak vicces és megható történetekkel.

Miről szól a könyv?

A történet középpontjában egy kis lakásban élő, háromgyermekes család áll. Laci, a legnagyobb fiú szemével követhetjük nyomon a család eseménydús mindennapjait. A gyerekek játékai, a szülők gondjai, a barátságok és a családi ünnepek mind-mind helyet kapnak a történetben. Laci naplójának oldalain keresztül ismerhetjük meg a Faragó család tagjait, akiknek életében mindig akad valami új és érdekes.

Bálint Ágnes

Bálint Ágnes József Attila-díjas magyar író, szerkesztő, dramaturg volt. Már kisgyermekként is jól rajzolt, és korai olvasmányai (Karl May, Jókai Mór) nagy hatással voltak rá. A Szeleburdi család mellett számos más gyermekkönyvet is írt, amelyek mind-mind a gyerekek életének fontos kérdéseiről szólnak.

Kiknek ajánljuk?

  • Kisiskolásoknak: A könyv tökéletes választás azoknak a gyerekeknek, akik szeretnének szórakozni olvasás közben és közben azonosulni a történet szereplőivel.
  • Szülőknek: A könyv kiválóan alkalmas arra, hogy közös olvasmányélményt nyújtson a szülőknek és gyermekeiknek. A történetek kapcsán számos beszélgetés indítható el a családról, a barátságról és a hétköznapi élet kihívásairól.
  • Oktatóknak: A könyv felhasználható az olvasás fejlesztésére, a szókincs bővítésére és az értő olvasás gyakorlására.

Miért érdemes elolvasni?

  • Vidám és humoros: A könyv tele van vicces történetekkel és szójátékokkal, amelyek garantáltan mosolyt csalnak az olvasók arcára.
  • Tanulságos: A könyv olyan fontos értékeket közvetít, mint a családi összetartozás, a barátság és a segítőkészség.
  • Időtlen: A könyv több évtizede örvendezteti meg az olvasókat, és még ma is aktuális témákat feszeget.

A Szeleburdi család egy olyan könyv, amelyet minden gyereknek el kell olvasnia. A történet vidám, könnyed és ugyanakkor mély is. A gyerekek könnyen azonosulhatnak a szereplőkkel, és sok hasznos tanulságot vonhatnak ki a történetből.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter meséinek varázslatos világa

Ez a különleges könyv egyetlen vaskos és gyönyörű kötetben adja át az...

Patrik, a pingvin – Egy kalandos utazás a Déli-sarkra

Julia Donaldson világhírű mesemondó legújabb, varázslatos története, Patrik, a pingvin ismét elvarázsolja...

Béka szabadnapja – Egy vidám kaland a tó körül

Julia Donaldson világhírű mesemondó legújabb, friss kis remekműve, a Béka szabadnapja mesekönyv...

365 intelligenciafejlesztő játék gyerekeknek

365 nap, 365 lehetőség a gyermeked fejlődésére – Isabel Ortiz könyvének varázslatos...