hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Könyv A telhetetlen hernyócska – Eric Carle klasszikus meséje
Könyv

A telhetetlen hernyócska – Eric Carle klasszikus meséje

26
telhetetlen hernyócska

Eric Carle nevét mindenki ismeri, aki gyermekkorában olvasott mesekönyveket. A telhetetlen hernyócska című műve pedig az egyik legismertebb és legkedveltebb alkotása, amely generációk olvasóit szórakoztatta már. A Pagony Kiadó gondozásában megjelent könyv egy olyan hernyócskáról szól, amelynek kalandjai során a gyerekek megismerkedhetnek a hét napjaival, a színekkel és az ételek sokszínűségével.

Miről szól a könyv?

A történet egy kis tojásról indul, amelyből egy éhes hernyócska bújik elő. A kis hernyó minden nap más-más ételt fogyaszt, mígnem végül bebábozódik és gyönyörű pillangóvá változik. A könyv egyszerű, de annál hatásosabb képekkel és szöveggel mutatja be a hernyócska átalakulását.

Eric Carle-ról

Eric Carle amerikai író és illusztrátor, aki egyedi, kollázs technikával készült képeiről ismert. Mesekönyvei világszerte nagy sikert arattak, és számos nyelvre lefordították őket. A Telhetetlen Hernyócska mellett számos más klasszikus mesét is írt, amelyek mind-mind a gyerekek fantáziáját megmozgatják.

Kiknek ajánljuk?

  • Óvodásoknak és kisiskolásoknak: A könyv tökéletes választás az első olvasásra, hiszen a rövid mondatok és az egyszerű történet könnyen követhető a kicsik számára.
  • Szülőknek: A könyv kiválóan alkalmas arra, hogy közös olvasmányélményt nyújtson a szülőknek és gyermekeiknek. A történet kapcsán számos beszélgetés indítható el a színekről, az ételekről és a természetről.
  • Oktatóknak: A könyv felhasználható a nyelvtanításhoz, a matematikai fogalmakhoz és a természetismerethez kapcsolódó tevékenységekhez.

Miért érdemes elolvasni?

  • Látványos képek: A könyv színes, vidám illusztrációi azonnal magával ragadják a gyerekeket.
  • Egyszerű történet: A történet könnyen követhető és megjegyezhető, így a gyerekek hamar megszeretik a hernyócska kalandjait.
  • Tanulságos: A könyv a változásról, a növekedésről és az átalakulásról szól, ami fontos üzenet a gyerekek számára.

A telhetetlen hernyócska egy olyan klasszikus mese, amelyet minden gyereknek el kell olvasnia. A könyv nemcsak szórakoztató, de fejlesztő hatású is, hiszen segít a gyerekeknek megismerni a világot körülöttük.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter meséinek varázslatos világa

Ez a különleges könyv egyetlen vaskos és gyönyörű kötetben adja át az...

Patrik, a pingvin – Egy kalandos utazás a Déli-sarkra

Julia Donaldson világhírű mesemondó legújabb, varázslatos története, Patrik, a pingvin ismét elvarázsolja...

Béka szabadnapja – Egy vidám kaland a tó körül

Julia Donaldson világhírű mesemondó legújabb, friss kis remekműve, a Béka szabadnapja mesekönyv...

365 intelligenciafejlesztő játék gyerekeknek

365 nap, 365 lehetőség a gyermeked fejlődésére – Isabel Ortiz könyvének varázslatos...