hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Könyv Egy könyv, ami megváltoztathatja a szülő-gyermek kapcsolatot
Könyv

Egy könyv, ami megváltoztathatja a szülő-gyermek kapcsolatot

18
Gyerekek érzelmi intelligenciája könyv

Joan DeClaire neves pszichológus, aki John Gottman oldalán évek óta kutatja a párkapcsolatokat és a családokat. Legújabb könyve, a Gyerekek érzelmi intelligenciája – Nevelés szívvel-lélekkel a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg, és olyan szülőknek nyújt segítséget, akik szeretnék gyermekeiket érzelmileg erős, kiegyensúlyozott felnőttekké nevelni.

Miről szól a könyv?

A könyvben a szerző bemutatja, hogy az érzelmi intelligencia legalább olyan fontos, mint az intellektus a sikeres élethez. Az érzelmileg intelligens emberek jobban boldogulnak a társas kapcsolatokban, képesek kezelni a stresszt, és hatékonyabban oldják meg a problémákat.

DeClaire és Gottman lépésről lépésre bemutatják, hogyan fejleszthető a gyermekek érzelmi intelligenciája. A könyv tele van gyakorlati tanácsokkal, játékos ötletekkel, amelyek segítenek a szülőknek abban, hogy:

  • Megértsék gyermekeik érzéseit: A szerzők megtanítják, hogyan ismerjük fel a gyerekek különböző érzelmi állapotait, és hogyan beszélgethetünk velük az érzéseikről.
  • Megerősítsék a kötődést: A könyvben számos olyan gyakorlatot találunk, amelyek segítenek a szülőknek és gyermekeiknek szorosabb kapcsolatot kialakítani.
  • Tanítsák meg a gyerekeket az érzelmek kezelésére: A szerzők bemutatják, hogyan segíthetünk a gyerekeknek azonosítani és kifejezni az érzéseiket, valamint hogyan kezeljék a negatív érzelmeket.
  • Fejlesszék a társas készségeket: A könyvben számos olyan játék és tevékenység található, amelyek segítenek a gyerekeknek megtanulni együttműködni, megosztani és konfliktusokat megoldani.

Kiknek ajánljuk?

  • Minden szülőnek: Akár most várod első gyermeked, akár már több gyermeked van, a könyvben számos olyan információt találsz, amelyek segíthetnek nevelési kérdésekben.
  • Azoknak, akik szeretnének boldogabb, kiegyensúlyozottabb családot: Ha szeretnéd, hogy gyermeked önbizalommal teli, empatikus és sikeres felnőtt legyen, ez a könyv neked szól.
  • Azoknak, akik szeretnének jobb kapcsolatot kialakítani gyermekükkel: Ha úgy érzed, hogy nem mindig érted a gyermeked, vagy ha gyakran veszekedtek, ez a könyv segíthet közelebb hozni egymáshoz.

Miért érdemes elolvasni?

  • Tudományos alapok: A könyvben található információk a legújabb kutatási eredményekre épülnek.
  • Gyakorlati tanácsok: A könyv tele van olyan konkrét példákkal és gyakorlatokkal, amelyeket azonnal a mindennapi életben is alkalmazhatsz.
  • Inspiráló: A könyv olvasása során új perspektívát nyerhetsz a gyermeknevelésre, és inspirációt kaphatsz ahhoz, hogy még jobb szülő légy.

A Gyerekek érzelmi intelligenciája – Nevelés szívvel-lélekkel egy olyan könyv, amely megváltoztathatja a szülő-gyermek kapcsolatot. Ha szeretnéd, hogy gyermeked boldog, kiegyensúlyozott és sikeres felnőtt legyen, ne habozz elolvasni ezt a könyvet!


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter meséinek varázslatos világa

Ez a különleges könyv egyetlen vaskos és gyönyörű kötetben adja át az...

Patrik, a pingvin – Egy kalandos utazás a Déli-sarkra

Julia Donaldson világhírű mesemondó legújabb, varázslatos története, Patrik, a pingvin ismét elvarázsolja...

Béka szabadnapja – Egy vidám kaland a tó körül

Julia Donaldson világhírű mesemondó legújabb, friss kis remekműve, a Béka szabadnapja mesekönyv...

365 intelligenciafejlesztő játék gyerekeknek

365 nap, 365 lehetőség a gyermeked fejlődésére – Isabel Ortiz könyvének varázslatos...