szerda , 23 október 2024
Kezdőlap Tippek Készítsük fel a szervezetünket az influenzaszezonra!
Tippek

Készítsük fel a szervezetünket az influenzaszezonra!

8
immunrendszer

Az ősz beköszöntével nemcsak a csodás színekben pompázó falevelek ideje köszönt ránk, hanem – ha eddig nem tettük – most már elérkezett arra az ideális időszak, hogy extra támogatást nyújtsunk a szervezetünknek.

Az immunrendszer erősítése olyan feladat, amit nem érdemes félvállról venni. Ezáltal ugyanis nemcsak annak örülhetünk, hogy kevesebbszer dönt le bennünket a lábunkról valamilyen kórság, hanem annak is, hogy ha mégis sikerül összeszednünk valamilyen fertőzést, akkor sokkal könnyebben, rövidebb idő alatt fogunk megbirkózni vele.

Hogyan érdemes belefogni?

Vajon gondoltuk-e volna, hogy még manapság is elég kevés egyértelmű információval rendelkezünk arról, hogy hogyan működik az immunrendszerünk? Mivel rendkívül összetett dologról van szó, ezért sajnos a kutatók sem értik pontosan, így ezúttal nem arról van szó, hogy mi vagyunk túlságosan tájékozatlanok.

Bizonyos vitaminokról, illetve ásványi anyagokról azonban tudjuk, hogy pozitívan befolyásolják a védekezőképességünk működését, ezért ezeket egyértelműen érdemes fogyasztani, méghozzá megfelelő mennyiségben és persze kellő rendszerességgel is.

Mivel az étkezésünkkel többnyire képtelenség mindig mindent ezek szerint bejuttatni a szervezetünkbe, ezért jól tesszük, ha a táplálékkiegészítőket hívjuk segítségül. Természetesen ne azért tegyük ezt, hogy megszabaduljunk az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás feladatától, hanem amiatt, hogy ne alakulhasson ki hiányállapot a testünkben semmilyen fontos mikrotápanyagból.

Ismerjünk meg újabb készítményeket is!

A CBD olajok is méltán tarthatnak számot a figyelmünkre, még annak ellenére is, hogy jelenleg még nem rendelkezünk biztos tudással vagy egyértelmű tudományos állásfoglalással velük kapcsolatban, ugyanis jelenleg csak részeredményeink vannak. Azok, valamint a felhasználók beszámolói azonban elég sok információval szolgálhatnak ahhoz, hogy eldönthessük, tegyünk vagy ne tegyünk velük egy próbát.

Az USA medical oldalán ezek a készítmények beszerezhetők, és sokféle más immunrendszer működését támogató, étrend-kiegészítő is.

Maradjunk lendületben!

Ez a mondás igaz a testmozgásra is, hiszen a megfelelő edzettségi állapot és az optimális testsúly bizony kedvezően fog hatni az egészségünkre nézve is. Ne feledjük, hogy az immunrendszer egy bonyolult dolog, a normál működésében pedig kiemelt jelentősége van annak, hogy egyensúlyi állapot uralkodjon a szervezetünkben.

És vajon azzal tisztában vagyunk-e, hogy mire jó a halolaj kapszula? A halolaj rendkívül gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban,  – ilyenek például a DHA és az EPA – amelyek hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez. A DHA ezen kívül hozzájárul a normál agyműködés és a látás fenntartásához is, mely hatások 250 mg napi bevitelével érhetők el.

Ha tehát nem fogyasztunk elegendő mennyiségű halat, akkor ez lehet az ideális megoldás, amivel még a szellemi frissességünk megőrzéséért is rengeteget tehetünk.

Márpedig a cél pontosan ez: a testi és lelki egészség megőrzése a szervezetünk támogatása által.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A Samsung a Musée d’Orsay-val együttműködve bemutatja a The Frame TV-ken elérhető exkluzív kollekcióját

A Samsung és a Musée d’Orsay egyedülálló együttműködésének köszönhetően a The Frame...

Nem az Airbnb-k jelentik a komoly problémát a belső kerületek lakóinak

Medián-kutatás: a lakosság többsége szigorúbb feltételekkel, de engedné az Airbnb-k működését Először...

Láthatatlan ellenség ellen: fájdalommentes biofilmterápia forradalmasítja a fogápolást

A fogágybetegség világszerte emberek millióit érinti, és különösen aggasztó a helyzet Magyarországon,...

A bankváltás segítheti a karácsonyi készülődést is

Év vége előtt számlánkra érkezhet több tízezer forint „ingyenpénz”, ha új pénzintézetnél...