csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Család 7 tuti tipp a stresszmentes költözéshez
Család

7 tuti tipp a stresszmentes költözéshez

1
stresszmentes költöztetés budapest területén

A költözés ideális esetben izgalmakkal és várakozásokkal teli pillanat, ami egy új élet kezdetét jelenti. Miért ne lehetne ez olyan esemény, ami stressz és minden probléma nélkül zajlódhat?

Nagyon várjuk a pillanatot, de rengeteg kérdés, félelem és kétség is van bennünk. Számos helyzet adódhat, ami ijesztő és költséges, de sok hibalehetőség kiküszöbölhető, ha tudjuk, mit kell tenni.

Ezt a cikket végigolvasva máris 7 hibaforrást találhatunk, ami bármikor gördíthet(ne) akadályt elénk. A kiszámíthatóság és a tervezhetőség így kulcsszerepet kap.

1. A tervezés a kulcsa a sikernek

Sehol sem egyszerű a lakhelyváltás, de a költöztetés Budapest területén még nagyobb kihívást jelent. Mindettől függetlenül a közös metszéspont az alapos tervezés, ami sorsdöntő lehet.

Azzal, ha minden meg van tervezve a legapróbb részletekig, számos fáradságos (és nem utolsósorban költséges) procedúrától menthetjük meg magunkat. A megfelelő tervezés pedig ott kezdődik, hogy lajstromba vesszük mindenünket, amink csak van.

2. Profi csapatot kell választani

Egy profi csapat már eleve úgy kezdi az előzetes egyeztetést, hogy kéri a szállítandó dolgok listáját. Ebből a szempontból kiemelten fontos, hogy legyen egy olyan felsorolás, ami az ingóságokat foglalja magában.

Ennek fényében sokkal pontosabb árajánlatot kapunk, mintha “hasunkra ütve” elkezdenénk sorolni a bútorokat. Egyrészt nem biztos, hogy minden eszünkbe jut, másrészt hatékonyabb tárgyalást tesz lehetővé.

3. Szanálni igenis hasznos

A lehetséges költségeket tekintve nem mindegy, hogy mennyi motyó van a birtokunkban. Rengeteg olyan dolgot is felhalmozhatunk életünk során, amit igazából nem is használunk. Így azt is kijelenthetjük, hogy az bizony szemét. Minek elvinni az új lakásba, ha ott sem fogjuk használni. Szanáljuk ki, mert ez csökkenti a költségeket és növeli a rendelkezésre álló helyek számát.

4. Az okos ügyfél okosan dobozol

A megfelelő dobozok használata nemcsak azért érdekes, hogy még nagyobb költségbe verjük magunkat, hanem azért is, hogy inkább még több kiadástól megmentsük a családi kasszát. Valóban drágák a költözésre szánt dobozok, de strapabíróak, és megbízható védelmet nyújtanak. A dobozok feliratozásával pedig a szállítást és a kipakolást is meg tudjuk könnyíteni.

5. Az alapvető dolgok külön dobozt érdemelnek

Költözzünk úgy, mintha repülni készülnénk és tudjuk, hogy biztosan elveszik a bőröndünk. Legyen egy olyan doboz, amiben az alapvető dolgok benne vannak. Így kéznél lesz minden, ami kell addig, míg el nem kezdjük berendezni a lakást.

6. Segítséget kérni nem szégyen

Nem kell mindig mindent egyedül csinálni, mert a család és a barátok szívesen segítenek nekünk, így sokkal élvezetesebb lesz. Emellett a Promove csapatára is számíthatunk, mert a dobozolás, a lomtalanítás és a bútorok szerelése is profilba illő.

7. Pihenés nélkül semmit…

Mire mindezeknek a végére érünk, egészen biztos, hogy nincs annyi kávé, ami megoldja a fáradtság érzését. A költözés napja előtt aludjunk minél pihentetőbben, hogy a nagy hajrában is helyén legyen a fókusz.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Életnagyságú LEGO Technic McLaren P1 autó

Lando Norris egy életnagyságú LEGO® Technic™ McLaren P1™ autóval hódítja meg Silverstone-t...

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Forradalmi diákkedvezmény a SPAR és a Diverzum jóvoltából

Elsőként kötött együttműködési megállapodást a kereskedelmi láncok közül a SPAR Magyarország a...

Mikrós lecsó – a legfinomabb megúszós vacsoraötlet nyárra

A modern konyha csendes forradalma: a mikrohullámú sütők. Ezek az eszközök nem...