hétfő , 21 október 2024
Kezdőlap Könyv Pipp és Polli – A barátságos csiga: Egy igazi barátságról szóló történet
Könyv

Pipp és Polli – A barátságos csiga: Egy igazi barátságról szóló történet

8
pipp és polli barátságos csiga

Camilla Reid és Axel Scheffler közös alkotása, a Pipp és Polli – A barátságos csiga című könyv egy igazi kincs a kicsik számára. A Pagony Kiadó gondozásában megjelent mese nemcsak szórakoztat, de fontos életleckéket is átad a gyerekeknek a barátságról, a türelemről és az együttműködésről.

Miről szól a könyv?

A történet középpontjában Pipp, a kis csiga és Polli, a hangos kislány áll. Amikor Polli túl hangosan játszik, Pipp megijed és elrejtőzik. A barátság próbára tehető, de a végén a gyerekek megtanulják, hogy a kompromisszumok és a türelem segíthetnek megoldani a konfliktusokat.

A könyv egyszerű, de mégis megható története a gyerekek számára is könnyen érthetővé teszi a barátság fontosságát és azt, hogy mennyire fontos meghallgatni és megérteni a másikat.

Kiknek ajánljuk?

A Pipp és Polli – A barátságos csiga elsősorban 2-5 éves korú gyermekeknek ajánlott. A könyv rövid, egyszerű mondatai és a nagy, színes illusztrációk tökéletesek a legkisebbek számára is. A történet segít a gyerekeknek megérteni és kifejezni érzéseiket, valamint fejleszti a szociális készségeiket.

A szerzőkről

  • Camilla Reid: Ismert gyermekkönyvíró, aki számos kedves és tanulságos történetet alkotott már. Könyvei világszerte nagy népszerűségnek örvendenek.
  • Axel Scheffler: Német illusztrátor, aki a Gruffaló és a Három kis malacot is illusztrálta. Egyedi stílusa és bájos figurái miatt világszerte elismert és szeretett illusztrátor.

Miért érdemes elolvasni?

  • Egyszerű és megjegyezhető történet: A mese könnyen megjegyezhető és többször is szívesen hallgatják a gyerekek.
  • Szép és színes illusztrációk: Axel Scheffler illusztrációi életre keltik a történetet és segítenek a gyerekeknek elképzelni a szereplőket.
  • Fontos életleckék: A könyv a barátság, a türelem és az együttműködés fontosságáról tanít.
  • Kiváló választás az esti meséléshez: A könyv rövid és tökéletes egy esti meseolvasáshoz.

Ha szeretnél egy olyan könyvet, amely segít a gyermekednek megérteni a barátság jelentőségét, és amelyet együtt élvezhettek, akkor a Pipp és Polli – A barátságos csiga tökéletes választás.

Polli olyan hangosan játszik, hogy Pipp kis csigája ijedten bújik a házába. Pipp nagyon dühös lesz. Pedig hangoskodni néha igazán hasznos! Polli megvédi a kis csigát a bajban, és a barátok kibékülnek. Hiszen a barátság a legfontosabb!


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Pepe a diszkóban – Zenés utazás a ritmus világába

Magali Le Huche népszerű francia illusztrátor és író, aki a gyerekek világát...

Gyógypuszi – Piros könyv: Őszi és téli mesék – Bartos Erika mesés kalandja

Bartos Erika, a hazai gyermekirodalom egyik legkedveltebb szerzője, ismét meglepte olvasóit egy...

Őszi böngésző – egy varázslatos utazás a színek és történetek világába

Rotraut Susanne Berner német illusztrátor és író, aki világszerte ismert, bájos és...

Pitypang és a töklámpás – egy varázslatos őszi mese

Pásztohy Panka új meséjével, a Pitypang és a töklámpás-szal ismét elvarázsolja a...