szombat , 18 május 2024
Kezdőlap Család ÉnBudapestem-animációk a MOME Anim műhelyéből
Család

ÉnBudapestem-animációk a MOME Anim műhelyéből

26
MOME Szőke Csilla
© MOME Szőke Csilla munkája.

Budapest lendületét, hangulatát ismerhetjük meg a MOME Anim műhelyében készített, az ÉnBudapestem app népszerűsítésére készített animációkból. Számos ikonikus helyszínt – köztük a Trafót, a Toldi Mozit, a Gellért-hegyet, a fürdőket – mutatják be a hallgatók saját, a helyszínekhez kapcsolódó élményeiken keresztül.

Az animációkat a hallgatók a ÉnBudapestem applikáció fejlesztője, a Budapest Brand felkérésére készítették egy 2023 szeptemberében indult kurzus keretében, az alkalmazásban megtalálható fővárosi kedvezményes intézményekhez kapcsolódó élményeiket felhasználva. A programajánló alkalmazás a főváros mozijaiba, színházaiba, fürdőibe, éttermeibe, állandó kiállításaira és koncertekre biztosít kedvezményeket; célja, hogy a budapestiek számára lehetővé tegye városuk újrafelfedezését, azt, hogy új szemmel tekintsenek rá.

Míg az egyik animációban egy sárkány repül a budai vár felett, a másikban kuflikhoz hasonlító lények járják be a város nevezetességeit, vagy éppen mesebeli lények csalogatnak ki a szobából, a virtuális valóságból a szabadba fiatalokat.

A kurzus keretében Galsi Angelika, Gecse Boglárka, Gollob Hanna, Győri Eszter, Halmai Erna, Imre Orsolya, Jánosi Zsófia, Lakatos Kata, Schwanberger Fruzsina, Snekszer Ágnes, Szijjártó Simon, Szőke Csilla, Takács Kamilla és Tóth Viktória készítettek 40-50 másodperces spotot.

Tovább a videók lejátszási listájára

MOME Gollob Hanna
© MOME Gollob Hanna munkája.

Forrás: MOME


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

A mesterséges intelligencia segítségével bárki berendezheti otthonát a kiterjesztett valóságban Az IKEA...

A fiatalok harmada alig tud valamit a pénzügyekről

A fiatalok 57 százalékának van valamilyen banki kapcsolata. Minél magasabb szintű iskolába...

Az iskolai ballagás gyakran a pénzügyi önállóság kezdete is a fiatalok számára

Beköszöntött a május, elérkezett a ballagások időszaka. Ezekben a napokban egyszerre tölti...

Babaváró: ketyeg az óra az átmeneti időszaknál, meg is ugrott a szerződések száma

Közel másfélszeresére nőtt az első negyedévben a babaváró kölcsön új szerződéseinek száma,...