szombat , 18 május 2024
Kezdőlap Könyv Anyakulcs – Hogyan engedjük el lépésről lépésre a gyermekünket?
Könyv

Anyakulcs – Hogyan engedjük el lépésről lépésre a gyermekünket?

10
süveges gergő anyakulcs könyv

A szülői lét egyik legnehezebb feladata a gyermek elengedése. Süveges Gergő és Süvegesné Rudan Margit „Anyakulcs” című könyve ebben nyújt segítséget és útmutatást a szülőknek. A szerzőpáros, akik maguk is négy gyermek szülei, saját tapasztalataikból merítve fogalmaznak meg tanácsokat és gyakorlati tippeket a leválás folyamatához.

A könyv nem csupán elméleti fejtegetéseket tartalmaz, hanem élvezetes olvasmány is, tele humorral, anekdotákkal és megható történetekkel. A szerzők őszintén vallanak a saját küzdelmeikről és sikereikről a gyermeknevelés terén, és nyíltan beszélnek a leválás során felmerülő nehézségekről és dilemmákról.

Az „Anyakulcs” nem egy „hogyan kell” kézikönyv, hanem egy útmutató, amely segít a szülőknek megtalálni a saját egyensúlyukat a kapcsolódás és az elengedés között. A könyv rávilágít arra, hogy a leválás nem egy hirtelen bekövetkező esemény, hanem egy fokozatos folyamat, amely mind a gyermek, mind a szülő számára kihívást jelenthet.

A szerzők hangsúlyozzák, hogy a leválás nem egyenlő a szeretet elvesztésével. Fontos, hogy a szülők továbbra is támogassák és szeressék gyermekeiket, még akkor is, ha már nem élnek velük egy fedél alatt. A könyv segít a szülőknek felismerni a jeleket, hogy mikor jött el az ideje elengedni a gyermeket, és tanácsokat ad a leválás során felmerülő konfliktusok kezeléséhez.

Az „Anyakulcs” mindazoknak ajánlott, akik aggódnak a gyermekük elengedése miatt, és szeretnének könnyebbé tenni ezt a nehéz, de elengedhetetlen folyamatot. A könyv nemcsak a szülőknek, de a kamaszoknak és a fiatal felnőtteknek is hasznos olvasmány lehet, akik a leválás küszöbén állnak.

Kiknek ajánlott a könyv?

  • Szülőknek, akik nehezen engedik el a gyermekeiket
  • Kamaszoknak és fiatal felnőtteknek, akik a leválás küszöbén állnak
  • Akik szeretnének jobban megérteni a leválás folyamatát
  • Akik tanácsokat és útmutatást keresnek a leváláshoz
  • Azoknak, akik egy humoros és megható olvasmányt keresnek

A szerzőkről:

Süveges Gergő pszichológus, író, tréner, négy gyermek édesapja. Számos könyvet írt a gyermeknevelés témájában, és rendszeresen tart előadásokat és workshopokat szülőknek.

Süvegesné Rudan Margit pszichológus, író, négy gyermek édesanyja. Férjével közösen vezetik a Budai Pszichológiai Központot, és számos könyvet írtak a gyermeknevelés témájában.

Ha aggódsz a gyermeked elengedése miatt, ha szeretnéd könnyebbé tenni ezt a nehéz folyamatot, vagy ha egyszerűen csak jobban szeretnéd megérteni a leválás lényegét, akkor az „Anyakulcs” tökéletes választás. Süveges Gergő és Süvegesné Rudan Margit könyve bölcs tanácsokkal, praktikus tippekkel és megható történetekkel teli, amelyek segítenek átvészelni a leválás kihívásait.

További információk a könyvről:

  • Kiadó: Harmat Kiadó
  • Megjelenés éve: 2024
  • Ajánlott célcsoport: Család és szülők
  • Műfaj: Gyermeknevelés

Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ki ette meg a málnát? – Izgalmas nyomozás a kertben

Készülj fel egy izgalmas nyomozásra Nemes Nagy Ágnes „Ki ette meg a...

Utazás a dinoszauruszok földjén Gerald Durrell-lel!

Szeretsz kalandozni? Kíváncsi vagy a dinoszauruszokra? Akkor Gerald Durrell „Léghajóval a dinoszauruszok...

Irány az olimpia Geronimo Stiltonnal!

Készülj fel egy izgalmas kalandra Geronimo Stiltonnal az „Irány az olimpia!” című...

Harry Potter Varázsalmanach: Merülj el a varázslat lenyűgöző világában!

Varázslók és boszorkányok, figyelj! A Harry Potter Varázsalmanach című könyv lapjain keresztül...