szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Könyv Minden gyerek kicsi kincs: Útmutató a harmonikus családi élethez
Könyv

Minden gyerek kicsi kincs: Útmutató a harmonikus családi élethez

57
minden gyerek kicsi kincs könyv

Gyurkó Szilvia, Palya Bea és Szabó T. Anna sikeres és elismert magyar nők a Minden gyerek kicsi kincs című könyvük kisgyermekes családoknak szól.

Az egészséges és biztonságos testkép kialakítását erősítő verset és mondókát a bölcsisek és ovisok is könnyen megtanulhatják, a kedves mesét pedig örömmel olvashatja kicsi és nagy.

A kötet végén Gyurkó Szilvia a felnőttek számára foglalja össze a sokak számára már ismerős, ún. bugyiszabályokat, ami a legismertebb európai program a gyerekekkel szembeni bántalmazások megelőzésére. Az alapszabályok megtanítják a gyerekeket arra, hol húzódnak a határok jó és rossz érintések, jó és rossz titkok között. A felnőtteknek szóló kísérőszöveg pedig támpontot ad gyerekekkel folytatható beszélgetésre szülőknek és pedagógusoknak egyaránt.

Szabó T. Anna versét Palya Bea zenésítette meg Lisztes Jenő és Gerzson János közreműködésével. A dalból és a zenéből Bogdán Viki rajzai alapján készített animációs filmet a többszörösen díjazott Cinemon filmstúdió.

Megszülettem: enyém lettem!
Enyém lett a saját testem.
Vigyázok is magamra,
mint gyémántra, aranyra!

A Minden gyerek kicsi kincs című könyv a Lampion Könyvek kiadó gondozásában jelent meg, és mindazoknak ajánlott, akik elkötelezettek a gyermekeik boldogsága és kiegyensúlyozott fejlődése iránt.

A szerzőkről:

  • Gyurkó Szilvia elismert magyar gyermekjogi aktivista, a gyermekjogok hazai szakértője. 2015-ben alapította a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt, melynek célja a magyarországi gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása. Számos jogvédelmi programot vezetnek, küzdenek a gyermekbántalmazás ellen, és kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek részvételének elősegítésére. Gyurkó Szilvia fáradhatatlan munkája nagyban hozzájárult a magyarországi gyermekvédelem javulásához.
  • Palya Bea Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar népdalénekes és előadóművész. Saját szerzeményei mellett magyar népdalokat is énekel, lenyűgöző hangjával és őszinte művészetével elvarázsolja közönségét. 2005-ben megalapította a Palya Bea Quintet nevű együttesét, de szólókarrierje is sikeres. Művészetét számos elismerés övezi, többek között elnyerte a Prima Primissima Díjat, a Liszt Ferenc-díjat és a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze címet is.
  • Szabó T. Anna neves magyar pszichológus, aki a gyermek- és felnőttkori traumák, a krízishelyzetek kezelése és a mentális egészségügyi prevenció területén szerzett szakmai ismereteit osztja meg a könyvben.

Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt: Egy bájos kaland a kicsiknek Nordqvist tollából

Sven Nordqvist, a skandináv gyerekirodalom ikonikus alakja, ezúttal is elvarázsolja az olvasókat...

Csoda és Kósza a Föld körül

Czigány Zoltán, a „Csoda és Kósza” című díjnyertes mesekönyv szerzőjének könyve a...

Csoda és Kósza legrégebbi kalandjai: Lovas kalandok kicsiknek és nagyoknak

Czigány Zoltán „Csoda és Kósza legrégebbi kalandjai” című meséje a Pozsonyi Pagony...

Mit kezdjünk az akaratossággal? – Útmutató a dackorszak kihívásaihoz

Deliága Éva pszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus Mit kezdjünk az akaratossággal? –...