szombat , 7 szeptember 2024
Kezdőlap Család Mesepszichológia a gyakorlatban: Útmutató a mesék erejének megtapasztalásához
Család

Mesepszichológia a gyakorlatban: Útmutató a mesék erejének megtapasztalásához

69
kádár annamária Mesepszichológia a gyakorlatban könyv

Kádár Annamária és Kerekes Valéria Mesepszichológia a gyakorlatban című könyve átfogó útmutatót nyújt a szülőknek és pedagógusoknak a mesék tudatos és hatékony beépítéséhez a gyermekek nevelési és oktatási folyamatába. A könyv nem csupán elméleti fejtegetéseket tartalmaz, de praktikus tanácsokat, játékos ötleteket és izgalmas esettanulmányokat is, amelyek segítenek a mesék varázslatos erejének megtapasztalásában a mindennapokban.

A szerzők bemutatják a mesék pszichológiai hatásait a gyermekek fejlődésére, kitérve az érzelmi intelligencia, a kreativitás, a problémamegoldó képesség és a szociális készségek fejlesztésében betöltött szerepükre. Ezzel párhuzamosan gyakorlati útmutatást adnak a mesék kiválasztásához, elmeséléséhez és feldolgozásához, figyelembe véve a gyermekek életkori sajátosságait és egyéni igényeit.

A Mesepszichológia a gyakorlatban kiemeli a mesékben rejlő lehetőségeket a gyermekek önbecsülésének és küzdőképességének megalapozásában. A szerzők bemutatják, hogyan segíthetnek a mesék a nehézségek leküzdésében, a kudarcok feldolgozásában és a kitartás elsajátításában. A könyv hangsúlyozza a mesék erejét a családi kötelékek erősítésében, a nyílt kommunikáció elősegítésében és a harmonikus családi légkör megteremtésében.

A könyvben szereplő esettanulmányok izgalmas betekintést nyújtanak a mesék gyakorlati alkalmazásába. A szerzők bemutatják, hogyan segíthetnek a mesék a szorongás, a düh, a testvérféltékenység és más kihívások kezelésében. A játékos ötletek pedig inspirációt adnak a szülőknek és pedagógusoknak a mesék kreatív beépítéséhez a mindennapi tevékenységekbe.

A Mesepszichológia a gyakorlatban mindazoknak ajánlott, akik:

  • Szeretnék megérteni a mesék pszichológiai hatásait a gyermekek fejlődésére
  • Hatékonyabbá szeretnék tenni a mesék elmesélését és feldolgozását
  • Szeretnék mesékkel erősíteni gyermekeik önbecsülését és küzdőképességét
  • Megoldást keresnek a gyermekek mindennapi kihívásaira
  • Szeretnének harmonikusabbá tenni a családi légkört a mesék erejével

A könyv a Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelent meg, és a Kulcslyuk Könyvtár sorozat tagja. A kiadó elkötelezett a szülői nevelést támogató könyvek kiadása iránt, és olyan kiadványokat jelentet meg, amelyek segítenek a szülőknek a harmonikus családi légkör megteremtésében és a gyermekek boldog fejlődésében.

A szerzőkről:

  • Kádár Annamária: Gyermekpszichológus, aki több mint 20 éve dolgozik gyerekekkel és családokkal. Számos publikációja, előadása és workshopja van a mesék pszichológiája, a gyermeknevelés és a családi dinamika témájában.
  • Kerekes Valéria: Mesekutató, óvónő és tanítónő, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a mesék oktatásban és nevelésben történő alkalmazásában. Számos mesefeldolgozást és játékos foglalkozást dolgozott ki a gyermekek számára.

A Mesepszichológia a gyakorlatban értékes forrás a szülőknek és pedagógusoknak, akik szeretnék megtapasztalni a mesék varázslatos erejét a gyermekek nevelésében és oktatásában. A könyv praktikus tanácsai, izgalmas esettanulmányai és játékos ötletei inspiráció és inspirációt nyújtanak a mesék tudatos és hatékony beépítéséhez a mindennapokba. A könyv nem ígér csodákat, de hasznos útmutatást nyújt a mesék erejének megtapasztalásához, és segít a harmonikus családi légkör megteremtésében, a boldog gyerekkor megalapozásában.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Forradalmi diákkedvezmény a SPAR és a Diverzum jóvoltából

Elsőként kötött együttműködési megállapodást a kereskedelmi láncok közül a SPAR Magyarország a...

Mikrós lecsó – a legfinomabb megúszós vacsoraötlet nyárra

A modern konyha csendes forradalma: a mikrohullámú sütők. Ezek az eszközök nem...

50 millió forint értékben jutott digitális eszközökhöz több mint 250 rászoruló család és közintézmény

Több mint hatszáz pályázó, 255 nyertes pályázat és többszáz digitális eszköz. Ez...

Idén is támogatja hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését a Hankook

Az Útkeresés Segítő Szolgálat idén is megrendezte nyárzáró Játékfesztiválját Dunaújvárosban. Az eseményen...