szombat , 13 július 2024
Kezdőlap Könyv Lukrécia papucsai: Egy varázslatos mese a felnőtté válásról
Könyv

Lukrécia papucsai: Egy varázslatos mese a felnőtté válásról

13
lukrécia papucsai könyv

Réz András elbűvölő meséje, a Lukrécia papucsai, tökéletes választás kisgyermekek és felnőttek számára egyaránt. A Móra Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv tele van humorral, kalandokkal és tanulságokkal, amelyeket minden korosztály élvezni fog.

A történet Lukréciáról szól, egy kislányról, aki varázslatos papucsot talál a padláson. A papucs varázsereje képes átváltoztatni Lukréciát bármilyen állattá, amit csak kíván. Lukrécia hamarosan kipróbálja a varázslatos papucsot, és számos kalandot él át a különböző állatok bőrében.

A történetről: Hát ez hallatlan! Lutz Ferenc, a helyettes természettudomány tanár hét diákot is megbuktat év végén. Ráadásul nem is akárkiket, hiszen ott van a Bukottak között Pötyi, aki pont a természettudományokban verhetetlen, a kitűnő tanuló Nagymester, valamint a mindenhez értő Edison. De a többiek – Bombázó, Fagyi, Homérosz és Hármaska – is bőven négyes átlag feletti tanulók. És ez még csak a kezdet! A pótvizsgára készülő csapat furcsábbnál furcsább kalandokba keveredik, és valahogy mindegyikben Lutz tanár úr, vagy ahogy a gyerekek hívják: Plutónium keze van. Szerencsére felbukkan a titokzatos Lukrécia, aki egy-két papucsért cserébe jó tanácsokkal látja el a gyerekeket. De mi történik, ha már Lukrécia sem tudja a megoldást? Lehet, hogy nemcsak a nyár, hanem a világ vége is közeledik?

Lukrécia papucsai tele van tanulságokkal a felnőtté válásról, a felelősségvállalásról és a másokkal való együttérzésről. A gyerekek megtanulhatják, hogy milyen fontos felelősségteljesen viselkedni, és hogy mindig gondoljunk másokra is. A felnőttek számára a mese a gyermekkori emlékeket idézi fel, és elgondolkodtat a múlandóságon és az élet értékein.

A könyv színes illusztrációi élénk színekkel és vidám figurákkal varázsolják el az olvasókat. A rajzok tele vannak apró részletekkel, amelyeket a gyerekek órákig felfedezhetnek.

Kiknek ajánlott a könyv?

  • Kisgyermekeknek 4-7 éves korig: Lukrécia papucsai egyszerű nyelvezettel, rövid mondatokkal és izgalmas történettel tökéletes választás a kisgyermekek számára.
  • Családoknak: A könyv remek alkalmat ad arra, hogy a szülők és a gyerekek együtt olvassanak, és beszélgessenek a történet tanulságairól.
  • Mindenkinek, aki szereti a varázslatos meséket: Lukrécia papucsai tele van humorral, kalandokkal és tanulságokkal, amelyeket minden korosztály élvezni fog.

Réz András magyar író, aki gyerekeknek szóló meséiről és verseiről ismert. Réz András könyvei tele vannak humorral, kedvességgel és tanulságokkal, amelyeket a gyerekek imádnak.

Réz András ifjúsági könyve a tőle megszokott humorral és fantáziával van tele, a szemtelenül szórakoztató illusztrációkat Ritter Ottó készítette.

Ne feledd! Lukrécia papucsai tökéletes ajándék kisgyermekeknek, családoknak, és mindazoknak, akik szeretik a varázslatos meséket!


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ismered Pettsont és Finduszt? – Sven Nordqvist varázslatos világa

Sven Nordqvist, a világszerte népszerű svéd író és illusztrátor legújabb mesekönyve, az...

Szimat naplója – A bolhák ura: Dav Pilkey újabb őrült kalandja!

A gyerekek kedvenc szupergonosza, Dav Pilkey visszatér a Szimat naplója – A...

Költővel nem járnék: Petőfi Sándor 200 – avagy hogyan ünnepeljük a költőóriást a 21. században?

Grancsa Gergely, a Pagony Kiadó szerkesztője izgalmas antológiával rukkolt elő Petőfi Sándor...

Berg Judit: Szélvésztől kergetve – Időutazás Petőfi Sándorral a múltba

Berg Judit, a népszerű író újabb izgalmas történettel jelentkezett az „Abszolút Töri”...