hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Család Furcsa küllem, szerethető jellem – ilyenek a kínai kopasz kutyák
Család

Furcsa küllem, szerethető jellem – ilyenek a kínai kopasz kutyák

24
kínai kopasz kutyák

Az ölebek kapcsán legtöbbünknek a yorkshire terrierek, shih-tzuk, csivavák és egyéb, divatos fajták jutnak eszünkbe – ezt figyelembe véve nem csoda, hogy a kínai kopasz kutyák sokaknál kiverik a biztosítékot.

Bár a kínai meztelen kutyák eléggé megosztó fajtának számítanak szokatlan külsejük miatt, valójában nagyon szerethető, okos, játékos személyiséggel rendelkeznek.

A cikk hátralévő részében ezzel a fajtával fogunk foglalkozni. Akkor is adhatsz nekik egy esélyt, ha nem tetszenek kifejezetten ezek az ebek: lehet, hogy a végére megváltozik a véleményed.

Megosztó külső, megnyerő személyiség

A nagyjából csupasz, mégis néhol szőrös kiskutyák nem mindenki számára nyújtanak szép látványt, de ha töltünk velük egy kis időt, máris változhat a véleményünk velük kapcsolatban.

A Julius K-9 tápokat árusító Kutyakajas.hu Webáruház cikkeiből tudtuk meg, hogy ez a kutyafajta nemcsak átlagos értelemben okos, hanem már-már ravasznak is mondható, persze csakis pozitív értelemben.

A kínai meztelen kutyusok annyira intelligensek, hogy rövid idő alatt rájönnek, hogyan kell a cukiságukat az előnyükre fordítani – bármit is szeretnének, biztosan képesek lekenyerezni a gazdájukat.

A “matrica kutya” jelzőt is gyakran aggatják rá, ugyanis annyira gazdiközpontúak, hogy szó szerint rád fognak ragadni: még a mellékhelyiségbe is utánad mennek. Ez a ragaszkodás és bújós természet igazán szívmelengető tud lenni, és emiatt ezek a furcsa négylábú teremtmények kiváló társsá válhatnak.

Remekül szocializálhatók és taníthatók

Ahogy említettük már korábban is, a kínai kopasz kutyák nagyon is eszesek, de ezenfelül még a hasukat is szeretik – ez a kombináció nagyon könnyen taníthatóvá teszi őket, ugyanis egy finom jutalomfalatért hajlandóak megdolgozni.

A tréning mellett érdemes kicsi korától kezdve szoktatni más állatokhoz. Alkalmazkodó természetéből fakadóan a legkisebb és legnagyobb kutyákkal is jól kijön, sőt, más fajokkal is jól megférnek egymás mellett.

A fürdetés, karomvágás, fültisztítás és egyéb kozmetikai/egészségügyi teendőket könnyen megszokják és jól tolerálják – a kulcs itt is abban rejlik, hogy kölyökkorában el kell már kezdeni a folyamatot.

Érdekelnek a kutyás sportok? Akkor a kínai kopasz jó választás lehet!

Intelligenciájukból és ügyességükből fakadóan nagyon is illenek a különféle kutyás sportok a kínai meztelen kutyához – itt az eszük mellett a fürgeségük is remekül kibontakozhat.

Ha esetleg a kevésbé aktív emberek közé tartozol, akkor is érdemes legalább egy alapszintű kutyaiskolát kijárni velük. Ez segít majd a nevelésükben is, valamint jót fog tenni nekik egy mentális stimuláció, amit az oktatás során kapnak.

Plusz egy érv a közös sport vagy kutyasuli mellett: mindkettő remek hatással van a kutya-gazdi kapcsolatra.

Szeretnénk kiemelni, hogy a cikk információ nem teljeskörűek – a kínai kopasz kutyák még ettől is több pozitív tulajdonsággal rendelkeznek! Nagyon is szerethető fajtáról beszélünk: téged is garantáltan le tudnak venni a lábadról.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Életnagyságú LEGO Technic McLaren P1 autó

Lando Norris egy életnagyságú LEGO® Technic™ McLaren P1™ autóval hódítja meg Silverstone-t...

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Forradalmi diákkedvezmény a SPAR és a Diverzum jóvoltából

Elsőként kötött együttműködési megállapodást a kereskedelmi láncok közül a SPAR Magyarország a...

Mikrós lecsó – a legfinomabb megúszós vacsoraötlet nyárra

A modern konyha csendes forradalma: a mikrohullámú sütők. Ezek az eszközök nem...