hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Könyv A kelekótya kaméleon – Eric Carle színes és vicces meséje
Könyv

A kelekótya kaméleon – Eric Carle színes és vicces meséje

28
kelekótya kaméleon

Eric Carle nevét mindenki ismeri, aki gyermekkorában olvasott mesekönyveket. A kelekótya kaméleon című műve pedig az egyik legkedveltebb alkotása, amely a gyerekek fantáziáját azonnal megragadja. A Pagony Kiadó gondozásában megjelent könyv egy olyan kaméleonról szól, aki nemcsak a színét, de az alakját is képes változtatni.

Miről szól a könyv?

A történet egy unatkozó kaméleonról szól, aki rájön, hogy nemcsak a színét, de az alakját is képes változtatni. Ezt a felfedezést kihasználva elindul felfedezőútra, és az állatkert különféle állataivá változik. A könyv vicces és színes illusztrációkkal mutatja be a kaméleon kalandjait, amelyek során a gyerekek megismerkedhetnek az állatok világával és a színek sokszínűségével.

Eric Carle-ról

Eric Carle amerikai író és illusztrátor, aki egyedi, kollázs technikával készült képeiről ismert. Mesekönyvei világszerte nagy sikert arattak, és számos nyelvre lefordították őket. A kelekótya kaméleon mellett számos más klasszikus mesét is írt, amelyek mind-mind a gyerekek fantáziáját megmozgatják.

Kiknek ajánljuk?

  • Óvodásoknak és kisiskolásoknak: A könyv tökéletes választás az első olvasásra, hiszen a rövid mondatok és az egyszerű történet könnyen követhető a kicsik számára.
  • Szülőknek: A könyv kiválóan alkalmas arra, hogy közös olvasmányélményt nyújtson a szülőknek és gyermekeiknek. A történet kapcsán számos beszélgetés indítható el a színekről, az állatokról és a képzelőerőről.
  • Oktatóknak: A könyv felhasználható a nyelvtanításhoz, a vizuális neveléshez és a természetismerethez kapcsolódó tevékenységekhez.

Miért érdemes elolvasni?

  • Látványos képek: A könyv színes, vidám illusztrációi azonnal magával ragadják a gyerekeket.
  • Vicces történet: A kaméleon kalandjai garantáltan mosolyt csalnak az olvasók arcára.
  • Fejleszti a képzelőerőt: A könyv arra ösztönzi a gyerekeket, hogy saját maguk is alkossanak történeteket és képzeljenek el újabb alakokat.

A kelekótya kaméleon egy olyan klasszikus mese, amelyet minden gyereknek el kell olvasnia. A könyv nemcsak szórakoztató, de fejlesztő hatású is, hiszen segít a gyerekeknek megismerni a világot körülöttük és fejleszti a képzelőerőjüket.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nyúl Péter és barátai – Beatrix Potter meséinek varázslatos világa

Ez a különleges könyv egyetlen vaskos és gyönyörű kötetben adja át az...

Patrik, a pingvin – Egy kalandos utazás a Déli-sarkra

Julia Donaldson világhírű mesemondó legújabb, varázslatos története, Patrik, a pingvin ismét elvarázsolja...

Béka szabadnapja – Egy vidám kaland a tó körül

Julia Donaldson világhírű mesemondó legújabb, friss kis remekműve, a Béka szabadnapja mesekönyv...

365 intelligenciafejlesztő játék gyerekeknek

365 nap, 365 lehetőség a gyermeked fejlődésére – Isabel Ortiz könyvének varázslatos...