hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Család Idén is támogatja hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését a Hankook
Család

Idén is támogatja hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdését a Hankook

20

Az Útkeresés Segítő Szolgálat idén is megrendezte nyárzáró Játékfesztiválját Dunaújvárosban. Az eseményen a szervezők ismét izgalmas programokat kínáltak, emellett pedig a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek iskolakezdését támogatták. Ebben a munkában már kilencedik éve partner a Hankook, amely idén 300 ezer forintos adománnyal járult hozzá rászoruló gyermekek iskolakezdéséhez.

A Játékfesztiválon az óvodás és általános iskolás korú gyermekek dinoszauruszvadászaton, régészeti és kreatív foglalkozásokon vagy akár dínóetetésen vehettek részt. A fesztivált a korábbi évekhez hasonlóan idén is jótékonysági adománygyűjtő kampány előzte meg, melynek során az Útkeresés Segítő Szolgálat iskolatáskákat és tanszereket gyűjtött, hogy a rászoruló gyermekek megfelelő felszereléssel kezdhessék meg az új tanévet. A Hankook a kampányt idén 300 ezer forint adománnyal támogatta.

Rendkívüli öröm számunkra, hogy a Hankook már kilencedik éve segíti munkánkat, és a térség rászoruló családjait. Adományuknak köszönhetően idén is számos gyermek kezdheti meg az iskolát teljes felszereléssel, ami hatalmas könnyebbség azokban a családokban, ahol az iskolakezdéssel járó kiadások fedezéséhez nincs meg a szükséges anyagi háttér” – mondta el Mészárosné Libor Ágnes, az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezetője.

A Hankook elkötelezett a helyi közösségek és kezdeményezések támogatásában, ezért a korábbi évekhez hasonlóan további 300 ezer forinttal segítik az Útkeresés Segítő Szolgálatot decemberben, hogy a karácsonyt is szebbé varázsolhassák a rászoruló családoknak.

A hátrányos helyzetű gyermekek támogatása mellett az oktatás is kiemelten fontos a Hankook számára.  A Hankook Oktatási Pályázati Programon (HOPP) keresztül legutóbb 2024 májusában összesen 5,5 millió forinttal támogatta a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumát és a DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskolát eszközparkjuk fejlesztésében.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Életnagyságú LEGO Technic McLaren P1 autó

Lando Norris egy életnagyságú LEGO® Technic™ McLaren P1™ autóval hódítja meg Silverstone-t...

A szülők fele támogatná az iskolák környékének időszakos lezárását a forgalom elől

A magyar szülők mintegy fele egyetért azzal, hogy a gyermekek nagyobb biztonsága...

Forradalmi diákkedvezmény a SPAR és a Diverzum jóvoltából

Elsőként kötött együttműködési megállapodást a kereskedelmi láncok közül a SPAR Magyarország a...

Mikrós lecsó – a legfinomabb megúszós vacsoraötlet nyárra

A modern konyha csendes forradalma: a mikrohullámú sütők. Ezek az eszközök nem...