péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Könyv Gyógypuszi – Piros könyv: Őszi és téli mesék – Bartos Erika mesés kalandja
Könyv

Gyógypuszi – Piros könyv: Őszi és téli mesék – Bartos Erika mesés kalandja

3
Gyógypuszi - Piros könyv - Őszi és téli mesék bartos erika

Bartos Erika, a hazai gyermekirodalom egyik legkedveltebb szerzője, ismét meglepte olvasóit egy újabb, rendkívül hasznos és szórakoztató könyvvel. A Gyógypuszi – Piros könyv: Őszi és téli mesék című, magánkiadásban megjelent kötet az óvodás korosztálynak nyújt vidám és tanulságos történeteket.

Miről szól a könyv?

A Gyógypuszi sorozat második részében, a Piros könyv-ben a szerző az ősz és a tél során gyakran előforduló betegségeket mutatja be mesés formában. A történetek játékosan és érthetően magyarázzák el a gyerekeknek, hogy miért betegszünk meg, mi történik a szervezetünkkel ilyenkor, és hogyan segíthetünk magunkon. A könyvben olyan betegségek kerülnek szóba, mint a torokgyulladás, a fülfájás, az oltások, a skarláthoz hasonló betegségek vagy a tüdőgyulladás.

A történetek mellett a könyvben találhatunk verseket, dalokat és játékos feladatokat is, amelyek segítenek a gyerekeknek könnyebben megérteni és feldolgozni a témát.

Kiknek ajánljuk?

A Gyógypuszi – Piros könyv elsősorban 3-6 éves korú gyermekek számára készült, de bátorítjuk a szülőket, hogy nagyobb gyerekekkel is olvassák el, hiszen a könyvben található információk minden korosztály számára hasznosak lehetnek. A könyv azoknak a szülőknek is ajánlott, akik szeretnék, hogy gyermekük játékosan tanuljon meg a betegségekről és a gyógyulási folyamatról.

A szerzőről

Bartos Erika gyermekkönyvíró, aki a Bogyó és Babóca sorozat megalkotásával vált országosan ismertté. Könyvei nemcsak szórakoztatják a gyerekeket, de számos fontos életleckét is átadnak. Bartos Erika műveiben a humor, a szeretet és a barátság áll a középpontban.

Miért érdemes elolvasni?

  • Oktató és szórakoztató egyben: A könyv játékos formában ismerteti meg a gyerekeket a betegségekkel, így a félelem helyett a kíváncsiságot ébreszti fel bennük.
  • Segít a betegségek elfogadásában: A történetek megmutatják, hogy a betegség nem a világ vége, és hogy a gyógyuláshoz türelemre és együttműködésre van szükség.
  • Megbízható forrás: A könyv tartalmát szakemberek is ellenőrizték, így biztos lehetünk abban, hogy a benne szereplő információk helyesek és megbízhatók.
  • Kiváló eszköz a szülő-gyermek beszélgetésekhez: A könyv alapján érdekes beszélgetéseket kezdeményezhetünk a gyerekekkel a betegségekről, az egészségről és a testünkről.

Ha szeretnéd, hogy gyermeked játékosan tanuljon meg a betegségekről és ne féljen az orvostól, akkor a Gyógypuszi – Piros könyv egy remek választás.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Pepe a diszkóban – Zenés utazás a ritmus világába

Magali Le Huche népszerű francia illusztrátor és író, aki a gyerekek világát...

Őszi böngésző – egy varázslatos utazás a színek és történetek világába

Rotraut Susanne Berner német illusztrátor és író, aki világszerte ismert, bájos és...

Pitypang és a töklámpás – egy varázslatos őszi mese

Pásztohy Panka új meséjével, a Pitypang és a töklámpás-szal ismét elvarázsolja a...

Karády Anna: Öreg kulcs – Dárió, a lovacska – Egy varázslatos utazás a meseországba

Karády Anna, a magyar illusztrátorok és írók új generációjának egyik kiemelkedő alakja,...