kedd , 22 október 2024
Kezdőlap Család Mi jár a gyerekem fejében? – Egy könyv, ami megváltoztathatja a szülő-gyermek kapcsolatot
Család

Mi jár a gyerekem fejében? – Egy könyv, ami megváltoztathatja a szülő-gyermek kapcsolatot

2
Mi jár a gyerekem fejében? – Gyakorlati gyermekpszichológia mai szülőknek

Tanith Carey és Dr. Angharad Rudkin neves szerzőpárosa egy olyan könyvet alkotott, amely minden szülő éjjel-nappal nyitva tartó kézikönyve lehet. A Mi jár a gyerekem fejében? című kötet a HVG Kiadó gondozásában jelent meg, és gyakorlati útmutatót nyújt a 2-7 éves korosztály szüleinek.

Miről szól a könyv?

A könyv célja, hogy közelebb hozza a szülőket gyermekeik gondolatvilágához. A szerzők könnyen érthető nyelvezettel és számos példával illusztrálják, hogy mi zajlik egy kisgyermek fejében, amikor dühös, félős, vagy éppen kíváncsi. A könyv nemcsak elméleti ismereteket nyújt, hanem gyakorlati tanácsokat is ad arra, hogyan reagáljunk a különböző helyzetekben, hogyan kommunikáljunk hatékonyabban gyermekeinkkel és hogyan építsünk erős szülő-gyermek kapcsolatot.

Kiknek ajánljuk?

A könyv elsősorban 2-7 éves gyermekek szüleinek szól, de minden olyan felnőtt számára hasznos lehet, aki gyermekekkel foglalkozik, például óvónők, dadák vagy nagyszülők. A könyv azoknak is ajánlott, akik szeretnének mélyebben megérteni a gyermeki pszichológiát és szeretnének hatékonyabb szülőkké válni.

A szerzőkről

  • Tanith Carey: Brit újságíró és író, aki számos könyvet publikált a család és a gyermek témában. Rendszeresen ír cikkeket brit újságokban és magazinokban, és szakértőként működik közre a londoni Metro napilapnál.
  • Dr. Angharad Rudkin: Klinikai szakpszichológus, aki a gyermekek érzelmi fejlődésével foglalkozik. Számos tanulmányt és cikket publikált a témában.

Miért érdemes elolvasni?

  • Gyakorlati tanácsok: A könyv tele van olyan konkrét tippekkel és ötletekkel, amelyeket a szülők azonnal a gyakorlatban is kipróbálhatnak.
  • Tudományos alapok: A könyvben található információk a legújabb kutatási eredményekre épülnek.
  • Könnyen érthető nyelvezet: A szerzők olyan egyszerű és közérthető nyelvezettel írnak, hogy a könyv mindenki számára könnyen olvasható.
  • Személyes történetek: A könyvben számos szülővel készült interjú található, amelyek segítenek az olvasóknak azonosulni a leírt helyzetekkel.

Ha szeretnéd jobban megérteni gyermeked gondolatvilágát és szeretnél hatékonyabb szülő lenni, akkor a Mi jár a gyerekem fejében? című könyv neked szól.

Mi jár a gyerekem fejében? – Gyakorlati gyermekpszichológia mai szülőknek

„SOSE ENGEDTEK MEG SEMMIT!”
„DE NEM VAGYOK ÁLMOS!”
„ANYA NEM JÓ, APÁT AKAROM!”

Vajon mire gondolhat gyerekünk, amikor ilyesmiket mond?

A könyvben szereplő több mint 100 mindennapi helyzet segítségével megfejthetjük gyerekünk viselkedését, megérthetjük a mögötte húzódó pszichológiai magyarázatot és megtalálhatjuk, hogyan reagáljunk megfelelően.
A kötet végigkísér azokon a fejlődési mérföldköveken, amelyeken gyermekünk 2 és 7 éves kora között átmegy, és segít az olyan problémás gyereknevelési helyzetek kezelésben, mint a hiszti, a testvérféltékenység, az alvási nehézségek és a digitális határok megszabása.

Tudd meg, mi jár a gyereked fejében, és válj olyan szülővé, amilyen lenni szeretnél!


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Egyszerűbb gyermekkor – útmutató a nyugodtabb családi élethez

A mai rohanó világban, ahol a gyerekek folyamatosan ingereknek vannak kitéve, egyre...

A Titoktündér – Titokmesék: Egy varázslatos utazás a pozitív gondolkodás világába

Beck Andrea népszerű gyermekkönyvíró egy izgalmas sorozattal lepte meg az olvasókat. A...

Gerillaakcióval lepte meg hétfő reggelre a fővárost az SOS Gyermekfalvak

Mit keres egy baba hordozókendőben a Nagymező utcai Radnóti-szoborra, Hofi-szoborra, a Széll...

A láthatatlan fonal – Patrice Karst szívmelengető meséje a szeretetről és az elválásról

Patrice Karst A láthatatlan fonal című meséje egy olyan történet, amely megérinti...