szerda , 1 május 2024
Kezdőlap Könyv Sárkányok, tündérek és tiltott szerelmek
Könyv

Sárkányok, tündérek és tiltott szerelmek

19
a sárkány igérete könyv

A Sárkány ígérete – Élfestett

Elizabeth Lim „A Sárkány ígérete – Élfestett” című regénye magával ragadó kalandra hívja az olvasókat a keleti mitológia ihlette mesevilágba. A 2014-ben magyarul is megjelent könyv lenyűgöző története tündérekről, sárkányokról, tiltott szerelmekről és önfeláldozásról szól, mely garantáltan elvarázsolja a fantasy szerelmeseit.

A cselekmény középpontjában Thanh, a tizennyolc éves lány áll, aki édesapja halála után kénytelen átvenni a klán vezetését. Thanh nem vágyik a hatalomra, de kötelességének érzi, hogy megvédje népét a gonosz sárkányoktól. Amikor azonban találkozik a rejtélyes sárkánnyal, Fizével, Thanh élete örökre megváltozik. Fizával való kapcsolata tiltott, de a vonzalom ellenállhatatlan, és Thanh hamarosan választás elé kerül: a kötelességét követi, vagy a szerelmét választja?

A regény tele van izgalmas kalandokkal, lélegzetelállító fordulatokkal és gyönyörűen kidolgozott karakterekkel. Thanh bátor és elszánt hősnő, akiért nehéz nem szimpatizálni. Fizával való kapcsolata tele van szenvedéllyel és feszültséggel, és mindketten kénytelenek nehéz döntéseket hozni a szerelmükért.

A „Sárkány ígérete – Élfestett” nem csak a fantasy szerelmeseinek ajánlott, de mindenkinek, aki szereti a kalandos történeteket, a romantikus cselekményszálakat és a lenyűgöző mesevilágokat. Elizabeth Lim magával ragadó írói stílusa és élénk fantáziája garantáltan elvarázsolja az olvasókat, és nem engedi őket letenni a könyvet.

A szerzőről:

Elizabeth Lim malajziai származású kanadai írónő, aki a fantasy regényeiről ismert. „A Sárkány ígérete – Élfestett” az egyik első magyarul is megjelent regénye, de számos díjnyertes műve van angol nyelven is. Lim műveit a keleti mitológia, a folklór és a történelem ihleti, és gyakran foglalkoznak a család, a szerelem és az identitás témáival.

Ha szereted a fantasyt, a romantikus történeteket és a lenyűgöző mesevilágokat, akkor feltétlenül olvasd el Elizabeth Lim „A Sárkány ígérete – Élfestett” című regényét. Nem fogsz csalódni!


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál az meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Pepe és a rockzene: Zenés kaland kicsiknek és nagyoknak

Magali Le Huche „Pepe és a rockzene” című zenélő könyve egy izgalmas...

Ismerd meg Pipp és Polli világát: Pipp és Polli nagy szótára

Axel Scheffler, a Graffaló alkotója újabb lenyűgöző könyvével kápráztatja el a gyerekeket...

A Graffaló: Mulatságos kaland az erdő mélyén

Julia Donaldson „A Graffaló” című meséje egy bájos és izgalmas kalandra hívja...

Amilyen akkor voltam: Egy megható történet a felnőtté válásról

Amber Smith „Amilyen akkor voltam” című regénye egy megható és elgondolkodtató történet...