szombat , 7 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Megéri-e drágább alumíniumkerítést választani?
Tippek

Megéri-e drágább alumíniumkerítést választani?

28
alumínium kerítés árak

Amikor a kerítésről kell dönteni, nem csupán az esztétikus megjelenésre kell gondolni, hiszen az építményeknek más funkciói is vannak, valamint a legtöbb esetben a költségvetés is véges, behatárolt.

Az ingatlan ideiglenes körbekerítésére gyakran már az építést megelőzően sor kerül, hiszen általa hatékonyabban megvédhetők a helyszínre szállított építőanyagok, illetve láthatóvá tehetők a telekhatárok. De gyakran a kerítésépítés az építkezés befejező fázisa, amelyre nem sok pénz marad, így a kerítés nem az eredeti elképzelések szerint valósul meg.

Érdemes már a tervezéskor gondolni rá, számolni a költségeivel, hogy a számunkra tetsző változat valósulhasson meg. Ehhez azonban tisztában kell lenni az egyes alternatívák bekerülési költségeivel és karbantartási igényeivel. De nagy segítség, ha tisztában vagyunk a standard alumínium kerítés árak alakulásával, hogy tudjuk, megéri-e alumíniumkerítést választani.

Hagyományos vs. gondozásmentes alapanyagok

A klasszikus kerítés-alapanyagok mellett ma már egyre többen ismerik a korszerű, gondozást nem igénylő alternatívákat, célszerű azonban tisztában lenni azzal, hogy melyiktől mit várhatunk.

A fakerítések szépségéhez kétség sem férhet, de cserébe nagy árat kell fizetni, és az esztétikus megjelenés és az állagmegőrzés érdekében 1-2 évente újrafesteni. Ez idő-, munka- és költségigényes feladat. A hagyományos fémkerítések esetében ritkábban kell elvégezni a karbantartást, azonban minden bonyolultabb és hosszadalmasabb lehet.

Ezzel szemben a gondozásmentes alapanyagoknál elfelejthetjük a karbantartás nyűgjét, hiszen a lécek csak minimális gondoskodást igényelnek, mégis hosszú ideig megőrzik a szépségüket.

Megtérül-e a beruházás?

Az előnyöket megismerve sokan tervezik alukerítés telepítését, azonban lényegesen kevesebben vannak tisztában az árakkal, és meglátva azokat hátrahőkölnek. Pedig nem lehet egy az egyben összehasonlítani az egyes alapanyagok árait, ugyanis számos más tényezőt is figyelembe kell venni.

A fakerítések rendszeres karbantartást igényelnek, amelynek tetemes költségei lehetnek attól függően, mi magunk végezzük-e azt vagy szakembert bízunk meg vele. Ráadásul az összehasonlítás alapjául ugyanakkora élettartammal kell számolni: így esetükben a fenntartás költségei megsokszorozódnak. Az alumíniumkerítéseknél gyakorlatilag 15-20 évig nem kell költeni karbantartásra, tehát hiába kerülnek kezdetben többe, összességében akár olcsóbbak is lehetnek.

Persze minden esetben számolni kell a kiegészítők költségével is, amihez viszont pontos tervekkel kell rendelkezni az oszlopok számát illetően. A Kerítés Profil munkatársai pontos kalkulációt is végeznek árajánlat készítésekor.

Többféle lehetőség, eltérő árak

Nem mindegy, hogy standard, fahatású vagy zárt alumínium kerítésekről beszélünk-e, ugyanis ezek költségei eltérhetnek. Választásunk egyéni preferenciák és sok esetben a rendelkezésre álló keret kérdése, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a várható élettartamot.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ezekre érdemes figyelni, ha rendszeresen böngészünk az interneten

Az internetnek köszönhetően rengeteg olyan információhoz hozzáférhetünk, amelyhez korábban nem volt lehetőség....

Létezik egy rejtélyes, 13. csillagjegy

Érezted már úgy, hogy Rád egyáltalán nem illik a saját horoszkópod? Ne...

Az elsősegély-felszerelés fontossága a munkahelyeken

Rendkívül fontos a megfelelő elsősegély-felszerelés megléte a munkahelyeken, amivel baj esetén gyors...

Ajándékválasztás férfiaknak – a kihívások netovábbja

Legyünk őszinték: a férfiaknak sokkal nehezebb ajándékot választani, mint a nőknek. A...