péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Miért jó, ha van kéznél egy autó műanyagápoló a takarításnál?
Tippek

Miért jó, ha van kéznél egy autó műanyagápoló a takarításnál?

14
autó műanyagápoló

Klímatisztítás, olaj- és gumicsere, éves szerviz ─ ezek a feladatok hozzátartoznak az autónk karbantartásához. De mi a helyzet a tisztítással? Sajnos erre már kevesebb gondot fordítunk, csak beállunk egy autómosóba, és ha kívül ragyog a kocsi, elégedettek vagyunk. Pedig a belső takarításról ilyenkor szó sem esik.

Vannak, akik ezt is elvégzik a benzinkúton csakúgy, mint a mosatást. Kiporszívózzák a kocsit, és már kész is! Ha azonban szeretnénk, hogy a műszerfal, a gumiszőnyegek, a kormány és a tömítések is megőrizzék sokáig eredeti állapotukat, akkor érdemes őket is ápolni. Erre a célra például a POLIRTECH.HU kifejezetten beltéri műanyag tisztítószereket ajánl.

Miből készülnek egy jármű műanyag felületei?

Nem is gondolnánk, hányféle műanyag felület van a kocsinkban! Ezek mind más és másféle alapanyagból készülhetnek. Poliuretán vagy PVC éppúgy lehet az anyaguk, mint gumi vagy polietilén. Ezek pedig speciális tisztító- és ápolókészítményeket igényelnek. Ha nem megfelelő szert választunk, akár még roncsolhatjuk is őket. Legyünk körültekintőek vásárláskor!

Milyen beltéri tisztítószereket válasszunk autónk ápolásához?

Számtalan olyan szer érhető el a boltok polcain, amelyeket a járművek belső terének ápolásához ajánlanak. De mielőtt bármelyiket is megvennénk, olvassuk el a termékeken a gyártói információkat, ajánlást! Érdemes kicsit az interneten is utánaolvasni a vásárlói véleményeknek, referenciáknak, hogy valós képet kapjunk.

Ha olyan gyártó termékeit választjuk, aki már bizonyított ezen a téren, akkor nem érhet bennünket csalódás. Az említett webáruházban például többek között Gyeon, CarPro és Koch Chemie készítményeket is találunk, hogy csak néhány megbízható márkát említsünk.

Mit tud egy műszerfal ápoló?

Vannak belső tisztítók, amelyek kifejezetten a műszerfal ápolására alkalmasak. Próbáljunk olyan verziót választani, amelyek amellett, hogy ápolószerként jól működnek, tökéletesen tisztítanak is. Mire érdemes figyelni?

  • Legyen a termék komponenseinek antisztatikus hatása, hogy taszítsa a port és egyéb szennyeződéseket!
  • Ha antimikrobiális, akkor a mikroorganizmusok megtelepedését is gátolja.
  • Lehetőleg vízbázisú és szilikonmentes készítményt válasszunk, mert az oldószeres és a szilikonos verziók a műanyagban kárt tehetnek.
  • Ha vízlepergető és UV-álló, az külön előny. A nyári forróságban UV-fénynek kitett autónk műanyag felületeit kiszívhatja a nap, illetve a ragasztóanyagok is megolvadhatnak, ami esztétikai és funkcionális romlást okozhat.
  • Az olajmentes ápolók nagy előnye, hogy nem hagynak nyomot a belső részeken, így a tisztítás után azonnal birtokba is vehetjük a kocsit.
  • Amennyiben mindehhez még kellemes illat is társul, még a légteret is felfrissítjük a járműben.

Bízunk benne, hogy cikkünk ad némi segítséget az ideális belső ápolószer megtalálásához. Ne bízzuk a véletlenre, válasszunk tudatosan, célnak megfelelő tisztítószert autónknak, meg fogja hálálni!


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nem az Airbnb-k jelentik a komoly problémát a belső kerületek lakóinak

Medián-kutatás: a lakosság többsége szigorúbb feltételekkel, de engedné az Airbnb-k működését Először...

Láthatatlan ellenség ellen: fájdalommentes biofilmterápia forradalmasítja a fogápolást

A fogágybetegség világszerte emberek millióit érinti, és különösen aggasztó a helyzet Magyarországon,...

A bankváltás segítheti a karácsonyi készülődést is

Év vége előtt számlánkra érkezhet több tízezer forint „ingyenpénz”, ha új pénzintézetnél...

Virágzik a használt termékek piaca

A felnőtt magyar lakosság kétharmada vásárolt már használt terméket, elsősorban spórolási szándékkal....