péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Tippek Stílszerű italok híres rablóknak
Tippek

Stílszerű italok híres rablóknak

17
alkohol híres rablóknak

Jó néhány híres rabló volt a történelem során. A cikkben annak járunk utána, hogy milyen italokat kortyolgattak volna szívesen a rablások előtt, vagy éppen után.

A cikkben említett különleges nedűk, például whiskey és gin beszerezhető az iDrinks oldalán.

Robin Hood és a Bulldog London Dry Gin

Robin Hood a társaival kirabolta a királyi hatalom képviselőit, és az így szerzett javakat szétosztotta a szegények között. Annak ellenére, hogy rabló volt, udvarias volt a nőkkel, a jó emberekkel és a szegényekkel. Számára ideális ital lett volna az angolok nagy kedvence, a Bulldog London Dry Gin.

A 40%-os alkoholtartalmú nedűt fűszeresen telt és élénk borókás aromák jellemzik. Többek között olyan ínycsiklandó összetevőkből áll, mint a török fehérmák, a marokkói koriander, az ázsiai lótuszlevél, a spanyol citrom, a kínai édesgyökér és a francia levendula. Ez a különleges gin önmagában és koktélok komponenseként is tökéletesen megállja a helyét.

A Viszkis rabló és a Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr

Ambrus Attila, az erdélyi származású jégkorongozó a ‘90-es években vágott bele a bankrablásba, de gyakran támadt utazási irodákra és postákra is. Többnyire taxival ment rabolni, de előtte a közeli kocsmában legurított egy pohár whiskyt. Letartóztatták, de a Gyorskocsi utcai börtönből megszökött. Később újra elkapták, de akkor már jobban vigyáztak rá, és 12 év börtönbüntetés után szabadult. Ma már igyekszik a társadalom hasznos tagjává válni.

Számára a Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr lett volna az ideális választás, hiszen a rablás előtt nem ajánlott erős whiskyt inni, mert akkor nagyobb lesz a hibázási lehetőség. Ez a különleges nedű egyesíti magában a blended whiskeyk frenetikus stílusát és az ír likőrök ellenállhatatlan krémességét.

Illatolásakor a tejkaramellás édesség és a fekete likőr eleganciája érezhető. Ízében megjelenik a vaníliás karamella, az ír whisky kifinomultsága és a fűszeresség. Érdemes megkóstolni ezt a különleges nedűt, hiszen a zamatával elrepít minket Dublin környékére.

D.B. Cooper és az Aviation Gin

D.B. Cooper hálaadás estéjén egy gép fedélzetén azzal fenyegetőzött, hogy bombát robbant, ha nem kap váltságdíjat. A pénzt megkapta, ezért elengedte az utasokat, majd megparancsolta a személyzetnek, hogy Mexikóba repüljenek. Azonban útközben a készpénzzel a kezében kiugrott a gépből egy ejtőernyővel. Az FBI 45 évnyi nyomozás után sem tudta megállapítani D.B. Cooper személyazonossága, sem a hollétét.

D.B. Cooper számára az Aviation Gin lett volna az ideális választás. Ízében domináns a virágos és sós íz, valamint némi levendula és indiai sarsaparilla. Frissebb és édesebb a zamata, mint a megszokott gineknek. Kortyaiban érezhető az olajosság, és mindent áthat a levendula és a rozsos elegancia. Az italok megtalálhatóak az iDrinks oldalán, érdemes megtekinteni a kínálatot.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nem az Airbnb-k jelentik a komoly problémát a belső kerületek lakóinak

Medián-kutatás: a lakosság többsége szigorúbb feltételekkel, de engedné az Airbnb-k működését Először...

Láthatatlan ellenség ellen: fájdalommentes biofilmterápia forradalmasítja a fogápolást

A fogágybetegség világszerte emberek millióit érinti, és különösen aggasztó a helyzet Magyarországon,...

A bankváltás segítheti a karácsonyi készülődést is

Év vége előtt számlánkra érkezhet több tízezer forint „ingyenpénz”, ha új pénzintézetnél...

Virágzik a használt termékek piaca

A felnőtt magyar lakosság kétharmada vásárolt már használt terméket, elsősorban spórolási szándékkal....