szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Funkcionális és stílusos kiegészítők a konyhában
Tippek

Funkcionális és stílusos kiegészítők a konyhában

42
konyhai csapok csaptelepek

Akár a régi csapokat cseréled újakra, akár a konyha átalakítását tűzöd ki célul, és annak keretében szerzel be konyhai csaptelepeket, fontos, hogy mind az esztétikát, mind a funkcionalitást figyelembe vedd!

A választék óriási, ezért vásárlás előtt érdemes megismerni valamennyi lehetőséget. Útmutatónk végigveszi a leglényegesebb tudnivalókat, a csaptelepek típusait, kialakításait, hogy a megfelelő konyhai csapot szerezd be. Mi mindenre kell figyelni? 

A megfelelő csap kiválasztása

A Zuhanykabin.hu csaptelepeinek kiválasztása előtt vedd figyelembe, hogy együtt kell működnie a mosogatóval és a rendelkezésre álló helyre is figyelni kell. A mosogatók a csapok számára 1 vagy 2 furattal vagy anélkül kerülnek kialakításra. Egy csapfurat esetén monoblokk keverőcsapra lesz szükség, 2 esetén oszlopcsapra vagy fedélzeti keverőcsapra, ha pedig nincsenek lyukak, akkor a mosogató mögötti munkalapba vagy a falra kell szerelni. Számít továbbá a kifolyó magassága az elhelyezés szempontjából.

A konyhai csapok általában egy- vagy kétkarosak. Az egykaros csapok esetében egy karral szabályozható a vízáramlás, valamint a hideg és meleg víz keverése a hőmérséklet beállításához. Az ikerkaros csaptelepek különálló kezelőszervekkel rendelkeznek a meleg és a hideg víz számára, így kézzel keverhetjük azokat.

A konyha stílusáról sem feledkezhetünk meg, amikor csaptelepet választunk, mind megjelenésében, mind színeiben illeszkednie kell a konyha többi eleméhez.

Hibátlan működés, hosszú élettartam

Érdemes áldozni rá, és nem a legolcsóbb modellt megvásárolni, ugyanis a drágább, márkás és minőségi csaptelepek hosszú távon hibátlan működést garantálnak, valamint kényelmes használatot tesznek lehetővé. Egy silány színvonalú csap viszont rengeteg bosszúságot okozhat, vízpazarló lehet.

A modern keverőcsapok külön-külön szolgáltatják a hideg és a meleg vizet, de keverik az áramlást, és egy kifolyócsőből adják ki. A monoblokk konyhai csaptelepek egy- és kétkaros változatban kaphatóak, és egy nyakon és kifolyón keresztül vezetik a hideg és a meleg vizet, jobban szabályozhatóvá teszik a víz hőmérsékletét, így elkerülhetők az égési sérülések. A kisgyermekes otthonok számára azonban az egycsapos megoldás a legjobb.

A használatot komfortossá tevő csaptelepek

Különféle különleges csaptelepet vásárolhatunk ma már, ezek a megszokottól eltérő formával és működéssel rendelkeznek, valamint különböző színekben kerülnek kialakításra. A legmodernebb dizájnt ötvözik olyan funkciókkal, amelyeknek nagy hasznát vehetjük a konyhában.

A korszerű forró vizes csaptelepek a hozzájuk tartozó, változatos méretű tárolós vízmelegítők révén azonnal forró, 98-100 fokos vizet szolgáltatnak, így nincs szükség külön vízforralásra, ami egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a konyhai műveleteket.

Ha egyszer kipróbálod a praktikus kihúzható vagy zuhanyfejes konyhai csaptelepet, nem akarsz majd mást, ugyanis megkönnyíti a nagyméretű edények, tálcák, tepsik mosogatását, a nagy edények, locsolókannák, felmosóvödrök feltöltését.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Megéri-e drágább alumíniumkerítést választani?

Amikor a kerítésről kell dönteni, nem csupán az esztétikus megjelenésre kell gondolni,...

Mi lehet az oka annak, ha kutyusodnak foltokban hullik a szőre?

A lakásban szerteszét hulló kutyaszőr minden gazdi számára ismerős jelenség, pláne a...

A legfontosabb kábelek és vezetékek felújításhoz

Számtalan esetben előfordult már, hogy az otthonunkban idővel ki kellett cserélni a...

Egy új márka születése

A streetwear piacon nem lehet megállni, ülni a babérjainkon, hiszen folyamatosan születnek...