szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek A betörésbiztos bejárati ajtók titka: A beépítés és más tudnivalók
Tippek

A betörésbiztos bejárati ajtók titka: A beépítés és más tudnivalók

35
bejárati ajtó

Senki sem szeretné, ha betörés áldozata lenne, igyekszik mindenki távoltartani a hátsó szándékkal érkezőket. Számos lehetőség adott, hogy házunk biztonságát növeljük, ennek egyik módja a betörésbiztos bejárati ajtó beépítése.

Ahhoz, hogy valóban védelmet nyújtson egy bejárati ajtó, két fontos kritériumnak kell megfelelni: a beépítés minősége, és hogy az ajtó kellően masszív és erős szerkezetű legyen. Erre jelent megoldást a Nívó egyedi bejárati ajtó beszerzése. A Standard 3 biztonsági darabokkal a betörés kizárt, az ajtólapban elhelyezett acéllemez, a mechanikai behatolással szemben is védelmet nyújt.

Az ajtó beépítésének folyamata és a biztonság kapcsolata

Otthonunk védelmét több ponton is megerősíthetjük, például egy masszív kerítés, riasztórendszer vagy egy hamis kutya is visszatartó erővel bírhat. Azonban a legfőbb védelmi vonal a bejárati ajtó. Aki ezen nem tud átjutni, az lakóházunkat sem lesz képes kifosztani.

A megfelelő szintű védelem csak akkor valósulhat meg, ha az ajtó beszerelése is szakszerűen történik. A tökéletes illeszkedés a falban meghatározó, ugyanis ettől lesz igazán masszív a nyílászáró is. Ha nem elég fix az ajtó rögzítése, akkor a betörő, néhány célszerszámmal könnyedén kivenné azt tokkal együtt a falból.

A biztonsági bejárati ajtó beszerelését bízza szakemberre! Ugyanis, így tud a nyílászáró optimálisan funkcionálni, és csak így fogja teljesíteni azt, amit várunk tőle: a védelmet. A megfelelően kivitelezett modell szakszerű beépítéssel már kellő szintű biztonságot ad, emellett a nyitás-csukás is zavartalanul működik majd.

Szerkezetileg masszív ajtó képes csak védelmet nyújtani

Az ajtó beszerelésén túl, a biztonság elérése érdekében az erős szerkezetű ajtó is mérvadó. Sok esetben fordult már elő, hogy az ajtózár és tok is sértetlen maradt, a betörő mégis könnyűszerrel bejutott a házba. Ebben az esetben az ajtólap megrongálása vezetett sikerre. Főként műanyag ajtóknál jellemző ez, ahol a vázszerkezet gyenge, a belseje pedig üreges.

A valódi biztonságot nyújtó ajtó, olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amit célszerszámokkal, mint csákány, balta, kalapács és fúrógép, képtelenség szétszedni. Azért lehetetlen a bejutás, mert az ajtók belső része acél zártszelvényből készül, ami egy erős és gyakorlatilag szétszedhetetlen anyag.

A biztonsági zár funkciója a bejárati ajtók esetén

A betörők sokszor az egyszerűbb és feltűnésmentesebb megoldásokat választják, azaz a zár feltörésével próbálkoznak. Egy valóban megbízható ajtó, két vagy háromkulcsos zárrendszerrel rendelkezik, ennek feltörése már nehézséget okoz, még a legrafináltabb betörőnek is. A zárak biztonsági szintjeit feltörési időben, percben mérik. A legalapvetőbb zárszerkezet 3 perces védelmet nyújt, de léteznek 15 percesek is.

Ami elvárható védelem szempontjából egy modern biztonsági bejárati ajtótól, az a szakszerű beépítés, a masszív szerkezet és a megfelelő biztonsági zár.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Megéri-e drágább alumíniumkerítést választani?

Amikor a kerítésről kell dönteni, nem csupán az esztétikus megjelenésre kell gondolni,...

Mi lehet az oka annak, ha kutyusodnak foltokban hullik a szőre?

A lakásban szerteszét hulló kutyaszőr minden gazdi számára ismerős jelenség, pláne a...

A legfontosabb kábelek és vezetékek felújításhoz

Számtalan esetben előfordult már, hogy az otthonunkban idővel ki kellett cserélni a...

Egy új márka születése

A streetwear piacon nem lehet megállni, ülni a babérjainkon, hiszen folyamatosan születnek...