péntek , 26 július 2024
Kezdőlap Tippek Játékos világítási megoldások a gyerekszobába
Tippek

Játékos világítási megoldások a gyerekszobába

35
figurás mennyezeti lámpa gyerekszobába

Hasznos, vicces, vidám eszközök lehetnek gyerekszobába azok az ébresztőórák, amelyek nemcsak az idő műlását mutatják, hanem világítanak is. Egy termék, több funkció, csak nyerhetsz vele – biztonságot és nyugalmat.

Az ébresztőóra gyerekeknek praktikus segítő a mindennapokban

A gyerekszobába nemcsak figurás mennyezeti lámpa kell, hanem olyan világítástechnikai eszköz is, ami akár éjszakai fényként is funkcionálhat. Az Alkonylámpánál számos ilyen termék megtalálható. Ilyenek például azok a kifejezetten gyerekeknek kifejlesztett ébresztőórák, amelyek úrrá tudnak lenni a káoszon, nemcsak éjszaka, hanem a reggeli ébresztésnél is.

Éjszaka, az altatásnál sokat jelent a gyerekeknek a tudat, hogy nem kell teljes sötétségben maradniuk, hiszen a kedvenc ébresztőórájuk elegendő fényt biztosít a “szörnyek” ellen. Reggel pedig akkor, amikor mindenki idegesen kapkod, mert későn ébredve szinte semmire nincs ideje, nem kell amiatt aggódnod, hogy nehéz lesz a gyerekek ébresztése.

Hogyan indulhatna minden nap vidáman? Gyerekeknek való ébresztőórával!

Az ébresztőóra gyerekeknek mindig segít a gondon. Hogyan? Azzal, hogy mindig örömtelivé teszi az ébresztés máskor hisztis, nyűgös tortúráját. Az állat- vagy mesefigurás termékek azonnal vidámságot varázsolnak a helyiségbe, és mosolyt az arcokra.

Az éjjeli fényként is működtethető eszközök sokféle funkcióval rendelkezhetnek, amelyekkel hozzájárulnak a zökkenőmentes ébredéshez (vagy este az elalváshoz). A teljesség igénye nélkül a funkciók lehetnek:

  • Ébresztés
  • Szabályozható éjjeli fény
  • Színváltós kijelző – jelzi a napszakok váltakozását
  • Analóg és digitális időkijelző
  • Kétféle ébresztési beállítás (vagy egy konkrét megadott időpont vagy egy megadott időtartam, például 120 perc)
  • Ébresztési dallamok – hangerő-szabályozással
  • Szundi funkció

 Milyen előnyei vannak a gyerek ébresztőórák használatának?

Már a fent leírtakból is kiderült, hogy ezeknek az eszközöknek számos olyan funkciója van, amit jól ki lehet használni mind az altatás, mind az ébresztés során. Ezek mellett az sem elhanyagolható előny, hogy felejthetetlen és jellegzetes hangulatot teremtenek, vizuális ingerekkel fejlesztik a gyerekeket, segítenek az idő fogalmának megtanulásában.

Használatukkal közelebb kerülnek a képek, formák, színek, hangok, fejlődik a fantázia, nő a kreativitás, játék, vidámság jellemzi a hangulatot. Kialakul egy stabil esti és egy reggeli rutin.

Az ébresztőórának ott a helye a gyerekszobában is

Szerencsére a szülők többsége egyetért ezzel a megállapítással, így a gyermekek számára készített ideális ébresztőórák iránt töretlen a kereslet. Mindenki meg szeretné teremteni azokat a körülményeket a gyerekei számára, amivel színesebbé és örömtelibbé teheti a gyermekkorukat.

Az ébresztőóra vidámabb napkezdést garantál – a zene segíti az ébredést, motiváltabbá, élénkebbé teszi a gyereket. Ne késlekedj tovább – ha eddig még nem tetted, akkor szerezz be te is egy vidám, színes ébresztőórát most!


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Megéri-e drágább alumíniumkerítést választani?

Amikor a kerítésről kell dönteni, nem csupán az esztétikus megjelenésre kell gondolni,...

Mi lehet az oka annak, ha kutyusodnak foltokban hullik a szőre?

A lakásban szerteszét hulló kutyaszőr minden gazdi számára ismerős jelenség, pláne a...

A legfontosabb kábelek és vezetékek felújításhoz

Számtalan esetben előfordult már, hogy az otthonunkban idővel ki kellett cserélni a...

Egy új márka születése

A streetwear piacon nem lehet megállni, ülni a babérjainkon, hiszen folyamatosan születnek...