szombat , 7 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Funkcionális és stílusos kiegészítők a konyhában
Tippek

Funkcionális és stílusos kiegészítők a konyhában

52
konyhai csapok csaptelepek

Akár a régi csapokat cseréled újakra, akár a konyha átalakítását tűzöd ki célul, és annak keretében szerzel be konyhai csaptelepeket, fontos, hogy mind az esztétikát, mind a funkcionalitást figyelembe vedd!

A választék óriási, ezért vásárlás előtt érdemes megismerni valamennyi lehetőséget. Útmutatónk végigveszi a leglényegesebb tudnivalókat, a csaptelepek típusait, kialakításait, hogy a megfelelő konyhai csapot szerezd be. Mi mindenre kell figyelni? 

A megfelelő csap kiválasztása

A Zuhanykabin.hu csaptelepeinek kiválasztása előtt vedd figyelembe, hogy együtt kell működnie a mosogatóval és a rendelkezésre álló helyre is figyelni kell. A mosogatók a csapok számára 1 vagy 2 furattal vagy anélkül kerülnek kialakításra. Egy csapfurat esetén monoblokk keverőcsapra lesz szükség, 2 esetén oszlopcsapra vagy fedélzeti keverőcsapra, ha pedig nincsenek lyukak, akkor a mosogató mögötti munkalapba vagy a falra kell szerelni. Számít továbbá a kifolyó magassága az elhelyezés szempontjából.

A konyhai csapok általában egy- vagy kétkarosak. Az egykaros csapok esetében egy karral szabályozható a vízáramlás, valamint a hideg és meleg víz keverése a hőmérséklet beállításához. Az ikerkaros csaptelepek különálló kezelőszervekkel rendelkeznek a meleg és a hideg víz számára, így kézzel keverhetjük azokat.

A konyha stílusáról sem feledkezhetünk meg, amikor csaptelepet választunk, mind megjelenésében, mind színeiben illeszkednie kell a konyha többi eleméhez.

Hibátlan működés, hosszú élettartam

Érdemes áldozni rá, és nem a legolcsóbb modellt megvásárolni, ugyanis a drágább, márkás és minőségi csaptelepek hosszú távon hibátlan működést garantálnak, valamint kényelmes használatot tesznek lehetővé. Egy silány színvonalú csap viszont rengeteg bosszúságot okozhat, vízpazarló lehet.

A modern keverőcsapok külön-külön szolgáltatják a hideg és a meleg vizet, de keverik az áramlást, és egy kifolyócsőből adják ki. A monoblokk konyhai csaptelepek egy- és kétkaros változatban kaphatóak, és egy nyakon és kifolyón keresztül vezetik a hideg és a meleg vizet, jobban szabályozhatóvá teszik a víz hőmérsékletét, így elkerülhetők az égési sérülések. A kisgyermekes otthonok számára azonban az egycsapos megoldás a legjobb.

A használatot komfortossá tevő csaptelepek

Különféle különleges csaptelepet vásárolhatunk ma már, ezek a megszokottól eltérő formával és működéssel rendelkeznek, valamint különböző színekben kerülnek kialakításra. A legmodernebb dizájnt ötvözik olyan funkciókkal, amelyeknek nagy hasznát vehetjük a konyhában.

A korszerű forró vizes csaptelepek a hozzájuk tartozó, változatos méretű tárolós vízmelegítők révén azonnal forró, 98-100 fokos vizet szolgáltatnak, így nincs szükség külön vízforralásra, ami egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a konyhai műveleteket.

Ha egyszer kipróbálod a praktikus kihúzható vagy zuhanyfejes konyhai csaptelepet, nem akarsz majd mást, ugyanis megkönnyíti a nagyméretű edények, tálcák, tepsik mosogatását, a nagy edények, locsolókannák, felmosóvödrök feltöltését.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ezekre érdemes figyelni, ha rendszeresen böngészünk az interneten

Az internetnek köszönhetően rengeteg olyan információhoz hozzáférhetünk, amelyhez korábban nem volt lehetőség....

Létezik egy rejtélyes, 13. csillagjegy

Érezted már úgy, hogy Rád egyáltalán nem illik a saját horoszkópod? Ne...

Az elsősegély-felszerelés fontossága a munkahelyeken

Rendkívül fontos a megfelelő elsősegély-felszerelés megléte a munkahelyeken, amivel baj esetén gyors...

Ajándékválasztás férfiaknak – a kihívások netovábbja

Legyünk őszinték: a férfiaknak sokkal nehezebb ajándékot választani, mint a nőknek. A...