szombat , 7 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek A betörésbiztos bejárati ajtók titka: A beépítés és más tudnivalók
Tippek

A betörésbiztos bejárati ajtók titka: A beépítés és más tudnivalók

53
bejárati ajtó

Senki sem szeretné, ha betörés áldozata lenne, igyekszik mindenki távoltartani a hátsó szándékkal érkezőket. Számos lehetőség adott, hogy házunk biztonságát növeljük, ennek egyik módja a betörésbiztos bejárati ajtó beépítése.

Ahhoz, hogy valóban védelmet nyújtson egy bejárati ajtó, két fontos kritériumnak kell megfelelni: a beépítés minősége, és hogy az ajtó kellően masszív és erős szerkezetű legyen. Erre jelent megoldást a Nívó egyedi bejárati ajtó beszerzése. A Standard 3 biztonsági darabokkal a betörés kizárt, az ajtólapban elhelyezett acéllemez, a mechanikai behatolással szemben is védelmet nyújt.

Az ajtó beépítésének folyamata és a biztonság kapcsolata

Otthonunk védelmét több ponton is megerősíthetjük, például egy masszív kerítés, riasztórendszer vagy egy hamis kutya is visszatartó erővel bírhat. Azonban a legfőbb védelmi vonal a bejárati ajtó. Aki ezen nem tud átjutni, az lakóházunkat sem lesz képes kifosztani.

A megfelelő szintű védelem csak akkor valósulhat meg, ha az ajtó beszerelése is szakszerűen történik. A tökéletes illeszkedés a falban meghatározó, ugyanis ettől lesz igazán masszív a nyílászáró is. Ha nem elég fix az ajtó rögzítése, akkor a betörő, néhány célszerszámmal könnyedén kivenné azt tokkal együtt a falból.

A biztonsági bejárati ajtó beszerelését bízza szakemberre! Ugyanis, így tud a nyílászáró optimálisan funkcionálni, és csak így fogja teljesíteni azt, amit várunk tőle: a védelmet. A megfelelően kivitelezett modell szakszerű beépítéssel már kellő szintű biztonságot ad, emellett a nyitás-csukás is zavartalanul működik majd.

Szerkezetileg masszív ajtó képes csak védelmet nyújtani

Az ajtó beszerelésén túl, a biztonság elérése érdekében az erős szerkezetű ajtó is mérvadó. Sok esetben fordult már elő, hogy az ajtózár és tok is sértetlen maradt, a betörő mégis könnyűszerrel bejutott a házba. Ebben az esetben az ajtólap megrongálása vezetett sikerre. Főként műanyag ajtóknál jellemző ez, ahol a vázszerkezet gyenge, a belseje pedig üreges.

A valódi biztonságot nyújtó ajtó, olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amit célszerszámokkal, mint csákány, balta, kalapács és fúrógép, képtelenség szétszedni. Azért lehetetlen a bejutás, mert az ajtók belső része acél zártszelvényből készül, ami egy erős és gyakorlatilag szétszedhetetlen anyag.

A biztonsági zár funkciója a bejárati ajtók esetén

A betörők sokszor az egyszerűbb és feltűnésmentesebb megoldásokat választják, azaz a zár feltörésével próbálkoznak. Egy valóban megbízható ajtó, két vagy háromkulcsos zárrendszerrel rendelkezik, ennek feltörése már nehézséget okoz, még a legrafináltabb betörőnek is. A zárak biztonsági szintjeit feltörési időben, percben mérik. A legalapvetőbb zárszerkezet 3 perces védelmet nyújt, de léteznek 15 percesek is.

Ami elvárható védelem szempontjából egy modern biztonsági bejárati ajtótól, az a szakszerű beépítés, a masszív szerkezet és a megfelelő biztonsági zár.


Gyerekszemmel a világ – További friss híreket talál a meseutca.hu főoldalán! Kövesse a technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ezekre érdemes figyelni, ha rendszeresen böngészünk az interneten

Az internetnek köszönhetően rengeteg olyan információhoz hozzáférhetünk, amelyhez korábban nem volt lehetőség....

Létezik egy rejtélyes, 13. csillagjegy

Érezted már úgy, hogy Rád egyáltalán nem illik a saját horoszkópod? Ne...

Az elsősegély-felszerelés fontossága a munkahelyeken

Rendkívül fontos a megfelelő elsősegély-felszerelés megléte a munkahelyeken, amivel baj esetén gyors...

Ajándékválasztás férfiaknak – a kihívások netovábbja

Legyünk őszinték: a férfiaknak sokkal nehezebb ajándékot választani, mint a nőknek. A...